Královna Alžběta II. slaví 96 let. Pořídila majestátní fotku a dostala vtipný dar

Britská královna Alžběta II. čerstvě oslavila 96. narozeniny. Strávila je na panství Sandringham, které miloval její zesnulý manžel princ Philip. U této příležitosti byla zveřejněna také její nová fotografie.

Nejdéle sloužící panovnice oslavila další narozeniny

Vznešená hlava britské královské rodiny Alžběta II. čerstvě oslavila 96. narozeniny. Místo velké oslavy v Buckinghamském paláci ale královna tráví poslední dny na panství Sandringham, jež měl v lásce zejména její zesnulý muž princ Philip, vévoda z Edinburghu. Před pár dny to přitom byl rok od jeho smrti.

Zástupci královské rodiny při příležitosti královniných narozenin zveřejnili také novou fotku Alžběty s jejími fellskými poníky Byback Nightingale a Byback Katie. Připomněla tak svoji odvěkou lásku ke zvířatům a hlavně koním. Mimo jiné se tím vyvrátily taky jisté obavy o to, jak je na tom královna zdravotně. Doktoři se sice netají tím, že jí doporučili odpočinek, jinak se ale královna zdá být čilá. Tradiční průvod Londýnem na její počest a za její účasti se nicméně očekává až v červnu, kdy by události mělo více přát i počasí.

Narozeninovou příležitost si nicméně nenechala ujít ani společnost Mattel, která vyrobila panenku Barbie vymodelovanou podle samotné královny. Jako předloha měl hračkářskému gigantovi sloužit oficiální portrét královny, který vznikl před deseti lety, kdy se slavilo 60 let od nástupu Alžběty na trůn. Panenka má typický účes, korunku, dlouhé šaty a modrou šerpu.

Neohlášená návštěva prince Harryho

Pevné zdraví královny každopádně pro stanici NBC potvrdil i její vnuk princ Harry. Ten uvedl, že jeho babička je prý ve skvělé formě. Neohlášeně se s ní setkal na hradě Windsor předtím, než s manželkou Meghan odjel do Nizozemska na Invictus Games.

„Když jsem byl u ní, byla skvělá. Bylo tak hezké ji vidět. Je ve skvělé formě. Vždycky když jsem s ní, má tak skvělý smysl pro humor a já se jen ujišťuji, že je pod ochranou a má kolem sebe správné lidi, komentoval návštěvu princ, jenž poslední roky tráví mimo oficiální rodinný kruh.

Sdílejte článek
Štítky fotografie Londýn Velká Británie Nizozemsko oslava narozeniny Alžběta II. princ Harry Meghan Markle královna Alžběta II. NBC koně královská rodina princ Philip Buckinghamský palác Barbie Mattel Britská královská rodina Princ Philip, vévoda z Edinburghu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.