Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama
Reklama

5 obyčejných potravin, které vám znatelně vybělí zuby

Tabu pro bílé zuby: káva, silný čaj, čokoláda, borůvky, alkoholické nápoje, sladké ovocné šťávy, sycené nápoje, energy drinky, karamelky, cucavé bonbóny, zákusky a jiné sladkosti. O tom, co bělosti zubů naopak prospívá, čtěte dále.
Vydáno: 04.02.2019
5 obyčejných potravin, které vám znatelně vybělí zuby
5 obyčejných potravin, které vám znatelně vybělí zuby
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

1. Jablka a jiné pevné ovoce

Čerstvá jablka, mrkev, okurky a jiné tvrdší ovoce a zelenina obsahuje množství pro zuby a dásně prospěšných vitamínů a stopových prvků normalizujících prokrvení dásní. Pomáhají odstranit žlutý nádech na zubech a doplňují v těle vápník a fosfor, dva prvky pro zdravé a bílé zuby zcela nezbytné. Stomatologové doporučují sníst během dne několik kusů tvrdšího ovoce a zeleniny, které dásním dopřejí ozdravnou masáž a ochrání zuby před nepěkným žlutým zbarvením.

2. Sýr a zakysané mléčné výrobky

Sýry, tvaroh, kefír a jogurty jsou bohaté na vápník, draslík a hořčík. Krom toho obsahují vitamíny А, В a D, které jsou prospěšné pro organismus jako celek, a dále látky, chránící zuby před tmavým plakem a bránící vzniku zubních kazů a zánětům dásní.

3. Citrusy

Limetky, grapefruity a pomeranče příznivě působí na zuby i dásně. Především tím, že chrání dutinu ústní před různými záněty. Kromě toho výtečně zbavují zubní sklovinu žlutavého zbarvení. Důležité je konzumovat čerstvé citrusové plody samostatně. Pomeranče v zákusku nebo limetka v koktejlu by s vybělením zubů moc nepomohly…

4. Čerstvé natě

Petržel, nať zelené jarní cibulky, kopr a celer jsou bohaté na vitamíny skupiny В, vitamíny Е, А, С, kyselinu listovou, draslík, vápník, fosfor, železo a jiné látky, které zuby posilují a přispívají k jejich bělosti. Jsou také přínosem pro zdravé dásně a pomáhají zbavit se problémů s jejich krvácením. Kromě toho mají čerstvé natě, především petržel, antibakteriální vlastnosti, prospívají bělosti zubů i příjemnému dechu.

5. Ořechy

Nejlepší k podpoře bělosti zubů jsou mandle, kešu a cedrové oříšky. Látky, které tyto ořechy obsahují, dokážou ničit bakterie poškozující zubní sklovinu. Zvláště mandle zubní sklovinu posilují. Ořechy mají rovněž antibakteriální a antiseptické účinky, které pomáhají při bolestech zubů, zpevňují dásně a vybělí zuby.

autor: prokondici.cz

Článek je zařazen v: bílé zuby, bělení zubů, citrusy, mléčné výrobky, domící bělení
Reklama