Krize s nefunkční elektřinou ve food trucku. Jíst se bude u vlakových kolejí

Nefunkční elektřina - Prostřeno! S27 (117)

Ani v úterý si žaludky soutěžících v souboji o nejlepší menu neodpočinou. V repríze speciálu s food truckery David servíruje obří porce a všem ukáže, jak umí vařit vystudovaný mechanik. Bohužel, ani jeho večer se neobejde bez potíží, a tak bude řešit nefunkční elektřinu i spálené chuťové buňky.

Úterní hostitel David Černý se ke gastronomii dostal díky brigádám. Původním povoláním je mechanik. V kuchyni je samouk a v podnikání se přidal k sestře se švagrem, kteří provozují food truck Grizzly Gril. Pro soupeře nebude vařit sám – přidá se k němu sestra Lucka, které říká Obluda. Počasí bohužel stolování venku nepřeje. Zpočátku nepůjde ani proud.

„Jediné dvě kaňky po ránu jsou déšť a naše připojení k elektrice, které se nám nepovedlo,“ seznamuje nás se situací David. Sestra kvůli tomu poběží na úřad zjistit, kde se stala chyba. Nakonec dorazí na opravu elektrikář. „Zatím tam šmrdlá klackem,“ směje se Lucka. Na prima+ a vpodvečer na obrazovce uvidíte, jestli se toto zdržení podepíše na výkonu hostitele.

Čtěte také: Největší trapasy sezony. Kuběnku vytočila máma, Věra z VyVolených málem vyhořela

Na menu tentokrát bude lehký salátek s kozím sýrem, ostrá mrkvová polévka, chef burger s cibulovými kroužky a salátem coleslaw, jako dezert bude podávat lívance s javorovým sirupem a lesním ovocem. Sestra bude mít na starosti salát a polévku, chvílemi bude bavit hosty a pomáhat s nádobím. Jejich food truck parkuje v blízkosti vlakových kolejí, a tak budou mít soutěžící při jídle i malou kulturní vložku v podobě projíždějícího vláčku.

Projíždějící vlak připomene Tomášovi vtipnou historku:

Zbytky si nechá kuchařka na druhý den

Při vaření panuje mezi sourozenci dobrá nálada. Když Lucka ochutná chilli, které má přijít do polévky, zhodnotí, že je spíš mírně pálivé. David také ochutná a zavtipkuje, že jim snad dali sladkou papriku. Oba si odvážně kousnou do další chilli papričky a ihned zalitují. „Jsme to trošku přehnali s tím kořením. Jak teď budeme dochucovat,“ děsí se David. Hosty posadí David ven k sudům, které slouží jako stoly. Vlivem počasí se pod nimi budou židle nepříjemně bořit do mokré trávy. Předkrm nevzbudí velké nadšení, pro někoho bude salát kvůli rukole hořký. Polévka bude příjemným překvapením.

A není divu, je to totiž favorit zákazníků. Je tak dobrá, že Lucka schválně polévky navařila více, aby měla i pro sebe na později. Porce hlavního chodu bude obrovská. Jen maso v hamburgeru má
200 gramů a k tomu ještě David podává úkol týdne – kuřecí stripsy. Zbytky si nechají soutěžící zabalit. Jak se povede ve food trucku připravit kynuté lívance, které dělá David podruhé v životě? Začne se druhý den soutěže taktizovat? Stáhněte si aplikaci Prostřeno! a sledujte všechny bonusy a novinky.

Kdo má tento týden nejlepší menu?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.