Celebrity

19. září 2024 16:05

Michaela Vlčková

Kuchařka Kamu svádí boj s vážnou nemocí. Nemůže mít miminko, vaječníky má plné cyst

Známá kuchařka Kamila Rundusová (34), spíše známá jako Kamu, se marně snaží zvítězit nad nemocí, která ji trápí už několik let. Kvůli syndromu polycystických vaječníků neměla menstruaci už dva a půl roku a vaječníky má plné cyst.

Že Kamila Rundusová trpí PCOS, neboli syndromem polycystických vaječníků, fanouškům svěřila v roce 2020. Od toho okamžiku vyzkoušela známá kuchařka snad všechno, co se na léčbu doporučuje. Avšak veškerá její snaha byla marná. „Přesto jsem téhle záhadě, která nemá v drtivé většině pacientek jasnou příčinu, nepřišla na kloub,“ napsala v emotivním příspěvku na sociální síti Instagram.

„Znám holky, co se uzdravily. A přesto, že jsem za poslední roky žila zdravěji než kdy dřív, jsem už dva a půl roku bez menstruace a vaječníky mám pořád plné cyst,“ uvedla s tím, že si nechce stěžovat. „Protože nemám žádné bolesti, psychické výkyvy, žádné PMS, které mě dřív ničilo. Vlastně je to mnohem lepší než dřív, kdy mě menstruace navštěvovala sporadicky, ale v šílených bombách,“ vysvětlila.

Nemoc se podle Kamily rozjela především kvůli chronickému stresu, který pramenil už z dětství. Zdravotní komplikace byly také důvodem, proč zavítala zpět do Česka. Nechala si zde udělat genetické testy, vyšetřit štítnou žlázu, stres a celkový rozbor jejího fyzického zdraví.

Nemůže mít miminko

Kamu již nějaký čas žije společně se svým manželem surfařem Robim Chadimem na Kostarice, kde se věnují nejen surfování, ale také ezoterice a experimentování s drogami.

Pokud by Kamila s partnerem chtěli počít miminko, kuchařčina nemoc by jim to pořádně komplikovala. Naštěstí to pro Kamu není prioritou. „Vím, že žít bez periody není OK. Po dítěti netoužím, takže je to dobré. Cyklus jedu podle měsíce, cítím se vlastně fakt výborně. Ale srovnat hormony si přeji jako nic na světě,“ přiznala.

Chantal Poullain o svém jídelníčku: Jím samé zdravé věci, syn je úžasný kuchař:

Sdílejte článek
Štítky nemoc kuchařka Kamu Kamila Rundusová syndrom polycystických vaječníků

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 9. 2024

Berani, dnes vám může přijít zvláštní dopis nebo telefonát a informace, které obdržíte, se vám mohou zdát poněkud zmatené. Mohou to být dobré nebo špatné zprávy, případně ani jedno, ale nepřijímejte je za bernou minci. Někdo si někde špatně vyložil nějakou důležitou informaci. Pokud je pro vás to, co slyšíte, důležité, ověřte si fakta, než to přijmete jako pravdu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.