Chantal Poullain o svém jídelníčku: Jím samé zdravé věci, syn je úžasný kuchař, říká

Chantal Poullain promluvila o vaření a svém jídelníčku

Herečce Chantal Poullain (67), rodačce z Francie, by její věk hádal asi jen málokdo. Nejen, že má pleť zcela bez vrásek, ale také postavu by jí mohly závidět o desítky let mladší ženy. V rozhovoru pro Prima Ženy prozradila, jak se udržuje fit, zda je obstojná kuchařka, jak vypadá její jídelníček i zda naučila vařit syna Vladimíra Polívku (35).

S Chantal Poullain jsme se potkali v rámci degustačního odpoledne, během kterého herečka ukázala své kulinářské schopnosti a rozpovídala se o zdravém životním stylu. Prozradila, jak se stravuje, co by nikdy nesnědla a mnoho dalšího.

Čtěte také: Chantal Poullain prozradila, jak bojuje se stresem. Nedívejte se jen na sebe, radí

Chantal, potkáváme se na kurzu vaření, tak co vy a vaření? Vaříte ráda?

No, to víte, že jo. Já už jsem na takovém kurzu potřetí a moc mě to baví. Vaření je pro mě především relax. Vůbec nejradši pak vařím pro rodinu a kamarády.

Říkáte, že nejraději vaříte pro rodinu, tak jaké jídlo má od vás nejraději váš syn Vladimír?

Tak Vladimír ode mě miluje například flambované krevety na whiskey nebo mušle. On sám vaří velmi dobře, stejně tak jeho přítelkyně Magda. Často se tedy při vaření střídáme. Někdy uvařím já a někdy zase oni.

Učila jste tedy syna vařit vy, nebo se to naučil sám?

Ano, učila. Kolikrát mi volal, aby se se mnou poradil ohledně nějakého receptu, ale nyní mu to jde opravdu dobře. Je moc dobrý kuchař.

Vaříte doma především francouzskou kuchyni nebo tu českou?

Já doma vařím primárně francouzskou kuchyni. Samozřejmě znám i recepty české, které jsou také vynikající, ale je pravda, že jsem milovníkem především té francouzské a také japonské kuchyně.

Kdybyste měla říct jedno vaše nejoblíbenější jídlo, tak jaké by to bylo?

Krevety flambované na whisky a z české kuchyně poté klasicky svíčková. Tu umím i uvařit. Naučila jsem se ji ještě za komunistů a vždy, když ji uvařím, tak dostanu pochvalu. Tak to jsem na sebe pyšná.

Co byste naopak nikdy nepozřela?

Mák. Já obecně moc nejím sladké.

Vypadáte skvěle, jak si udržujete postavu?

Já si myslím, že člověk si musí nějakým způsobem hlídat stravu. Je to ale hlavně o tom, aby si člověk udělal v tom životě radost. Nemám ráda, když si něco stále zakazuji. Já žiju, abych si dělala radost. Je pravda, že s tou mou prací ten zdravý životní styl úplně nejde dodržovat, protože žijeme i v noci, ale nejdůležitější je cítit se psychicky dobře.

Takže nějaké diety a půsty nezastáváte?

Párkrát jsem se snažila nějakou dietu držet, ale musím říct, že mi to nejde. Piju pravidelně takový speciální nápoj, který obsahuje kajenský pepř a který mi dodává energii a také zasytí. Nějaké půsty, to ale opravdu ne.

Jak vypadá váš typický jídelníček během dne?

To je složité. Já jím, když mám čas a nebo volno. Většinou nějaké saláty, přičemž v létě a v zimě se to velmi liší. V létě si samozřejmě nebudu dávat knedlíky. Já jím víceméně samé zdravé věci... ryby, maso, zeleninu.

Říká se, že snídaně je základ, ne? Souhlasíte?

Já nejsem snídaňová. Ráno si dám vždy jen něco málo, většinou kefír, abych něčím ten žaludek zaplnila, ale ráno hlad nemám.

Podívejte se také na rozhovor, kde Chantal Poullain promluvila o estetických úpravách:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.