Kuchtíci při šmejdění zajdou ke kadeřnicím. Kdo odejde jako nový člověk?
Prostřeno! XXV (28) - U Kadeřnic
V souboji o nejlepší menu tento týden v repríze soutěží nadějní studenti středních gastronomických škol a učilišť. Podívejte se, co všechno budoucí profesionální kuchaři stihnou při šmejdění.
Místo domácností tento týden výjimečně nahlížíme do učeben, chodeb a cvičných restaurací, kam se dennodenně chodí vzdělávat speciální soutěžící reprízy učňovského speciálu. Ve středu se parta dospívajících kuchařů vydá do Středního odborného učiliště v Domažlicích, kde je s otevřenou náručí uvítá jejich hostitel Ludvík. Pod dohledem mistra nabídne soupeřům cikánský chlebík s granátovým jablkem, dýňovou espumou a bažantím filátkem, cuketový krém, dančí medailonky se šípkovou omáčkou a čokoládový dortík z červené řepy.
Bruschetta s tuňákovou pomazánkou a křepelčím vejcem, bruschetta s tomatovým tartarem Zdroj: FTV Prima
Krémová polévka z pečeného česneku s krutony, slaninový chips Zdroj: FTV Prima
Vepřová panenka sous-vide, čočkové ragú, bramborovo-parmazánové pyré Zdroj: FTV Prima
Medové hrušky s domácí borůvkovou zmrzlinou a tvarohovým nočkem Zdroj: FTV Prima
Pečené tygří krevety na koriandru a chilli, čerstvý salát a domácí pita chléb se sušenými rajčaty Zdroj: FTV Prima
Mrkvovo-celerový krém na kari se zázvorovou pěnou a parmazánovým chipsem Zdroj: FTV Prima
Jehněčí hřbet s burgundskou omáčkou s bramborovo-zeleninovými plackami a hráškovo-rozmarýnovým pyré a rozpečeným česnekem Zdroj: FTV Prima
Borůvkový crumble s vanilkovou zmrzlinou Zdroj: FTV Prima
Cikánský chlebík s granátovým jablkem, dýňovou espumou a bažantím filátkem Zdroj: FTV Prima
Cuketový krém s krutony Zdroj: FTV Prima
Dančí medailonky se šípkovou omáčkou, karlovarské knedlíky, glazovaná zelenina Zdroj: FTV Prima
Čokoládový dortík z červené řepy se žahourem z malin a borůvek, jogurtový noček Zdroj: FTV Prima
Marinovaná červená řepa s čerstvým kozím sýrem podávaná s lístky rukoly a zkaramelizovanými vlašskými ořechy Zdroj: FTV Prima
Dýňová polévka se zakysanou smetanou a praženými dýňovými semínky Zdroj: FTV Prima
Pečené kuřecí prsíčko plněné sýrem ze školní farmy, sušenými rajčaty a anglickou slaninou, podávané s restovanou zeleninou Zdroj: FTV Prima
Lívanečky s limetkovým tvarohem a rozvarem z jablek Zdroj: FTV Prima
Cibulový mini quiche se slaninou a kukuřicí, lehký salátek s jedlými květy Zdroj: FTV Prima
Krém z pečené dýně s kokosovým mlékem, zdobený opraženými dýňovými semínky Zdroj: FTV Prima
Filírované kuřecí supreme ve smetanové omáčce s liškami, šťouchané brambory s baby špenátem Zdroj: FTV Prima
Mini Pavlova Zdroj: FTV Prima
Bruschetta s tuňákovou pomazánkou a křepelčím vejcem, bruschetta s tomatovým tartarem Zdroj: FTV Prima
Pečené tygří krevety na koriandru a chilli, čerstvý salát a domácí pita chléb se sušenými rajčaty Zdroj: FTV Prima
Jehněčí hřbet s burgundskou omáčkou s bramborovo-zeleninovými plackami a hráškovo-rozmarýnovým pyré a rozpečeným česnekem Zdroj: FTV Prima
Marinovaná červená řepa s čerstvým kozím sýrem podávaná s lístky rukoly a zkaramelizovanými vlašskými ořechy Zdroj: FTV Prima
Pečené kuřecí prsíčko plněné sýrem ze školní farmy, sušenými rajčaty a anglickou slaninou, podávané s restovanou zeleninou Zdroj: FTV Prima
Ludvík byl vybrán jako reprezentant školy díky svému mimořádnému nadání a pracovitosti. Aby se mu lépe dařilo plnit vysoká očekávání, jeho učitelé i spolužáci jsou připravení mu v souboji podat pomocnou ruku. Kromě odborného dozoru svého pana mistra tak může spoléhat i na výpomoc od studentů ostatních oborů.
Podívejte se, jak sehranou dvojku tvoří Ludvík se svým mistrem:
Budoucí kadeřnice se o mladíky postarají
Nápadité meníčko v dřevěných deskách dodají kamarádi z truhlářských dílen a o program během šmejdění se zas postarají žáci a žákyně z oboru kosmetické služby. O jakou službu se ale bude v tomto případě vlastně jednat?
Budoucí vlasoví stylisté nabídnou soutěžícím užitečné poradenství v oblasti péče o vlasy. Jeden z hostů dokonce přijme nabídku vylepšit účes přímo na místě. „Studenti oboru kadeřník s námi prodiskutovali různé možnosti úpravy našich účesů. Samuel si nechal dokonce účes i jemně opravit,“ popisuje situaci Kuba. „Mají tady úplně profesionální vybavení, tak jsem prostě neodolal,“ přizná spokojený Sam, který z Domažlic odjede s čerstvým sestřihem na hlavě. Budou hosté stejně nadšení i z jídel na Ludvíkově menu?