Kuchtíci při šmejdění zajdou ke kadeřnicím. Kdo odejde jako nový člověk?

Prostřeno! XXV (28) - U Kadeřnic

V souboji o nejlepší menu tento týden v repríze soutěží nadějní studenti středních gastronomických škol a učilišť. Podívejte se, co všechno budoucí profesionální kuchaři stihnou při šmejdění.

Místo domácností tento týden výjimečně nahlížíme do učeben, chodeb a cvičných restaurací, kam se dennodenně chodí vzdělávat speciální soutěžící reprízy učňovského speciálu. Ve středu se parta dospívajících kuchařů vydá do Středního odborného učiliště v Domažlicích, kde je s otevřenou náručí uvítá jejich hostitel Ludvík. Pod dohledem mistra nabídne soupeřům cikánský chlebík s granátovým jablkem, dýňovou espumou a bažantím filátkem, cuketový krém, dančí medailonky se šípkovou omáčkou a čokoládový dortík z červené řepy.

Ludvík byl vybrán jako reprezentant školy díky svému mimořádnému nadání a pracovitosti. Aby se mu lépe dařilo plnit vysoká očekávání, jeho učitelé i spolužáci jsou připravení mu v souboji podat pomocnou ruku. Kromě odborného dozoru svého pana mistra tak může spoléhat i na výpomoc od studentů ostatních oborů.

Podívejte se, jak sehranou dvojku tvoří Ludvík se svým mistrem:

Budoucí kadeřnice se o mladíky postarají

Nápadité meníčko v dřevěných deskách dodají kamarádi z truhlářských dílen a o program během šmejdění se zas postarají žáci a žákyně z oboru kosmetické služby. O jakou službu se ale bude v tomto případě vlastně jednat?

Budoucí vlasoví stylisté nabídnou soutěžícím užitečné poradenství v oblasti péče o vlasy. Jeden z hostů dokonce přijme nabídku vylepšit účes přímo na místě. „Studenti oboru kadeřník s námi prodiskutovali různé možnosti úpravy našich účesů. Samuel si nechal dokonce účes i jemně opravit,“ popisuje situaci Kuba. „Mají tady úplně profesionální vybavení, tak jsem prostě neodolal,“ přizná spokojený Sam, který z Domažlic odjede s čerstvým sestřihem na hlavě. Budou hosté stejně nadšení i z jídel na Ludvíkově menu?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.