Celebrity

23. dubna 2024 16:05

David Laštovka

Utajovaný bratr Laufera chtěl být herec. Zabýval se smrtí a paranormálními jevy

Zemřel Josef Laufer

Soukromý život zesnulého herce a zpěváka Josefa Laufera by vydal na román. Milovaný bratr Allan, který měl našlápnuto k hvězdné herecké kariéře, v mládí emigroval do Anglie. Díky své životní lásce, kostýmní výtvarnici Ireně Greifové, s níž měl dceru Ester, vyženil syna Karla.

Josef Laufer se narodil ve Francii jako Don José Francisco Pérez Rodriguez de Montagnes de Laufer. Matka byla Španělka, otec Čech židovského původu, který pracoval jako lékař. Až do svých osmi let Josef vyrůstal v Anglii, kde tatínek působil jako vojenský doktor u RAF. Poté se přestěhovali do tehdejšího Československa. Laufer měl mladšího bratra Allana, který se rovněž toužil stát hercem. Dokonce ztvárnil jednu z hlavních rolí po boku Jana Třísky v detektivce pro děti nazvané Martin a červené sklíčko.

Bratr se usadil na Tenerife, kde měl vlastní pořad

Po sovětské okupaci v srpnu 1968 Allan Laufer emigroval do Anglie, konkrétně do Londýna, kde v sobě probudil umělecký talent a začal se věnovat kreslení. Uplatnil se i ve filmu, vytvořil několik animáků. Později se přestěhoval na Tenerife a začal se zabývat parapsychologií (zážitky blízké smrti, paranormální jevy - pozn. red.). Dokonce měl o tom vlastní pořad v tamní televizi. Do Čech se už natrvalo nikdy zpátky nevrátil.

Životní lásce první manželství nevyšlo

Přestože měl Josef Laufer díky svému charisma spoustu ctitelek, v životě miloval pouze jednu ženu, kostýmní výtvarnici Irenu Greifovou, s níž v manželství prožil více než padesát let. Seznámil je jejich společný kamarád a byla to láska na první pohled.

Čtěte také: Zdeněk Troška považuje Lauferovu smrt za vysvobození. Měli ho odpojit už dávno, říká

Irena už v té době za sebou měla jedno nevydařené manželství a z něj tehdy čtyřletého syna Karla. Po svatbě se jim pak narodila dcera Ester. „Klape nám to spolu pořád, což je v showbyznysu docela unikát. Žádný recept na to není. My jsme kvůli své práci byli dříve oba hodně na cestách a o to více jsme si pak vážili společných chvil,“ sděloval Josef Laufer redaktorovi webu Prima Ženy, když slavil své 75. narozeniny.

Nakonec je rozdělilo zdraví. Irena prodělala mozkovou příhodu a skončila v léčebně dlouhodobě nemocných, kam ji, dokud mohl, chodil pravidelně navštěvovat. Zemřela dva dny před Vánoci v roce 2022. V té době už byl Josef druhým rokem v umělém spánku poté, co se po operaci srdeční chlopně neprobral z narkózy.

Ve věku 84 let zemřel Josef Laufer. Čtyři roky byl v kómatu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.