Celebrity

23. listopadu 2023 13:40

Tomáš Durčák

Axl Rose z Guns N' Roses čelí obvinění ze sexuálního útoku. Modelku prý surově zneužil

Frontman a zpěvák kultovní rockové kapely Guns N' Roses Axl Rose (61) čelí žalobě, která jej viní ze sexuálního napadení modelky pánského magazínu Penthouse. Napadená žena ve středu u Nejvyššího soudu státu New York zpěváka mimo jiné obvinila z „genderově motivovaného násilí“.

Žalobu na Rose podala bývalá modelka a herečka Sheila Kennedy. U soudu tvrdí, že ji rocker v roce 1989 „násilně“ sexuálně napadl poté, co se potkali v jednom z nočních klubů v New Yorku. Obvinila ho z ublížení na zdraví, napadení a z úmyslného způsobení citové újmy. Žaloba ovšem neobsahuje částku odškodného, kterou by poškozená na rockerovi ráda vysoudila.

Dle Sheily k incidentu došlo v době, kdy byl Rose „na vrcholu svého úspěchu“ a údajně měl „zneužít své slávy, statusu a moci celebrity a zpěváka v hudebním průmyslu k tomu, aby mohl s Kennedy manipulovat, kontrolovat ji a násilně ji sexuálně napadnout.“ Dnes jednašedesátiletá žena v žalobě údajný incident popsala následovně.

Poté, co spolu Rose a Kennedy odešli z klubu do jeho hotelového pokoje, měl ji „povalit na zem“, táhnout ji po zemi za vlasy, spoutat jí ruce a pokračovat v sexuálním útoku, „zatímco jej zachvátil sexuální, zuřivý vztek.“ Oběť podle svého vyjádření k tomuto nedala souhlas a cítila se v dané situaci zcela přemožená a bezmocná. Za nejbezpečnější proto považovala zůstat ležet na posteli a počkat, až rocker se svým sexuálním útokem skončí.

V důsledku tohoto útoku ze strany slavného zpěváka modelka uvádí, že utrpěla „vážnou emoční, fyzickou, finanční a psychickou újmu“. Její advokát uvedl ve vyjádření pro CNN, že jde o typický případ všeobecně akceptované kultury násilí a sexuálního obtěžování, které existovalo nejen v hudební branži beztrestně celé dekády. Zároveň dodal, že doufá, že statečnost Sheily pomůže dalším podobným obětem, aby se nebály vyjít na světlo se svými příběhy.

Právní zástupce Axla Rose se k žalobě pro americkou televizi rovněž vyjádřil. „Stručně řečeno, k tomuto incidentu nikdy nedošlo. Byť nepopírá možnost, že se s ní jakožto s fanynkou vyfotil, když šel okolo, pan Rose si nepamatuje, že by se někdy setkal nebo osobně hovořil s žalobkyní a nikdy až do dnešního dne o těchto fiktivních obviněních nic nezaslechl,“ odmítl zpěvákův právník rezolutně celou žalobu. „Pan Rose věří, že tento případ bude posouzen v jeho prospěch,“ dodal.

Sheila Kennedy je bývalá herečka a modelka, která se v roce 1983 objevila na obálce pánského magazínu Penthouse. Obvinění vůči zpěvákovi kapely Guns N' Roses uvedená v její žalobě již dříve popsala ve svých pamětech, které vyšly v roce 2016. Žalobu podala jeden den před vypršením platnosti zákona s názvem Adult Survivors Act, jenž vstoupil v platnost loni koncem listopadu a poskytuje přeživším sexuálního obtěžování na rok možnost podat žalobu na útočníky i v případech, které by jinak byly promlčeny. Roční platnost zákona by měla vypršet v pátek 24. listopadu, Kennedy tak žalobu podala v téměř poslední možný okamžik.

Bývalý poslanec Dominik Feri byl uznán vinným ze znásilnění a odsouzen na tři roky vězení:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.