Celebrity

24. května 2022 14:30

David Laštovka

Leonu Machálkovou čeká těžká životní zkouška. Syn Artur se stěhuje do zahraničí

Zpěvačka Leona Machálková, která slaví 55. narozeniny, může být pyšná matka. Její devatenáctiletý syn Artur, kterého má s architektem, designérem a výtvarníkem Bořkem Šípkem (†66), jde ve stopách svého zesnulého otce. Roste z něj umělec, který chce v životě něco dokázat. I z toho důvodu brzy opustí matčino hnízdo a vyrazí do světa. Leona tak přijde o svého jediného milovaného parťáka, kterého má.

Syn Leony Machálkové letos maturuje na pražském gymnáziu a pak se přesune do italského Milána na univerzitu designu a interiéru. Pro zpěvačku, která je na něj asi jako každá matka citově fixovaná, tak brzy začne nová životní etapa. Bude se muset vyrovnat s tím, že její jediný potomek vyletí z rodného hnízda.

„Jsem s tím srovnaná. Samozřejmě mi bude smutno, ale Itálie je stále Evropa. Kdyby byl v Austrálii, bylo by to horší. Takhle za ním budu lítat i já a Artur domů také. Jsem ráda, že má takové možnosti dělat to, co ho baví,“ uvedla Leona pro Blesk.cz s tím, že pro oba to bude zásadní změna. Syn je ale odhodlaný žít svůj život. „Ne že bych si obavy o něj nepřipouštěla, ale nesmí mě paralyzovat,“ dodala zpěvačka.

Že nestárne? Mohou za to dobré geny po rodičích

Artur je věrnou kopií svého slavného otce po všech stránkách. Nejen tím, co chce v životě dělat. Velmi ho připomíná i vzhledem. Postavou, tvarem obličeje, nosu i rtů. Že u něj nezvítězila hudba, tak jako kdysi u ní, ale design, Leona respektuje.

Podívejte se na rozhovor s Leonou Machálkovou po smrti jejího partnera Bořka Šípka (2016):

„V Arturovi se před pár lety probudily umělecké geny po Bořkovi. Na chalupě se zavíral do jeho dílny a začal navrhovat nábytek. Říkám mu: „Poslouchej, co ti napovídá srdce, práce tě musí bavit. To je klíč ke spokojenosti a naplnění života každého z nás. Pak se uvidí. Troufám si říct, že po Bořkovi zdědil i určitou odvahu zariskovat a být svůj,“ prozradila Machálková o svém talentovaném synovi v rozhovoru pro časopis Chvilka pro tebe.

Zpěvačka, která slaví půlkulatiny, už dlouhá léta dokazuje, že věk je pouze číslo. Na pětapadesát rozhodně nevypadá. Stojí za tím dobrá životospráva a pohyb. Pravidelně hraje tenis a chodí běhat. „Nevzdala jsem to, ale léta běží a čas je spravedlivý. Naštěstí jsem zdědila dobré geny po rodičích. A když tuhle výbavu nenechá člověk padnout a ctí rozumný životní styl, netrápí se a hodně spí, může vypadat dobře i ve své věkové kategorii,“ přiblížila Leona.

Sdílejte článek
Štítky rodina matka syn narozeniny zpěvačka Leona Machálková Bořek Šípek Artur Šípek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.