Leoš Mareš pomohl rodině, která přišla o dům. Poslal jí přes milion korun

Leoš Mareš patří mezi nejvlivnější osobnosti českého showbyznysu. V případě nouze se ale rád podělí s potřebnými. Solidárnost tentokrát projevil u mladých manželů, kteří přišli o střechu nad hlavou kvůli požáru.

Moderátor Leoš Mareš má podnikavého ducha a v práci se mu v posledních letech velice daří. S rodinou si rád dopřeje, ale je také jednou z osobností, které rády a pravidelně posílají peníze na charitu či potřebným. V projektu Dobroden si vždy vybere někoho, komu pošle finanční částku, která je přímo úměrná počtu sledujících na jeho instagramovém profilu.

Čtěte také: Leoš Mareš je pyšným otcem. Prozradil, jaký vztah mají synové s nevlastní sestřičkou

„Za každého svého followera jednu korunu na charitu. Nikdo vás nenutí dát to na něco, k čemu nemáte vztah. Každého člověka oslovuje jiná část charitativního světa. Někdo přispívá na děti z dětských domovů, někdo na výzkum nemocí, někdo na pejsky, někdo na důchodce, ale každý s nějakou charitativní činností určitě sympatizuje. A když je Dobroden, nikdo vás nenutí poslat peníze na nějaké konkrétní místo. Volba je čistě na vás. Jen částka je daná. Za každého sledujícího jedna koruna na charitu,“ vysvětlil svůj projekt Mareš na Instagramu.

Peníze putovaly na pomoc rodině, která přišla o dům

Tentokrát se jednalo o čásku 1 210 839 korun a moderátor ji věnoval mladé rodině, která v důsledku požáru přišla o dům. „A je to. Dobroden podesáté. Pomoc rodině Vlašánků postižené výbuchem plynu. Peníze šly mladé rodině se třemi dětmi, které se v sobotu 13. 1. 2024 obrátil život vzhůru nohama. Výbuch plynu zničil celý jejich dům, statik nařídil demolici, a rodina tak přišla o střechu nad hlavou. Hodně síly Aničko a díky i vašim kolegům ze základní školy T. G. Masaryka,“ vzkázal na sociálních sítích Leoš Mareš.

Mohlo by vás zajímat: Životní zážitek a slzy v očích. Leoš Mareš vzal syny na starou trasu Inků v Peru

Jeho sledující ho za tuto dobročinnost okamžitě zahrnuli milými komentáři. „Leoši, jste úžasný. Je to paní učitelka, která děla v našem městě Česky Krumlov ve škole, kde jsem se učila i já, a je to tragédie, co se stalo, a tohle jim fakt hodně pomůže. Hned jak sbírka na paní učitelku začala, taky jsem přispěla. Tohle má smysl. Moc děkuji,“ napsala například jedna žena. „Leoši. Neskutečně tleskám. Vím, že sice člověk vašich kvalit má úplně jiné příjmy než naše sorta. Nicméně o to víc to obdivuju. Protože kdo víc má, má i vyšší náklady. A hodně lidí je prostě lakomých a nechtějí dát ani korunu jinam. A vy jste pravý opak. Děkuju za rodinu Vlašákových. Myslím, že ti neuvěří tomu, jaké štěstí měli! Klobouk dolů,“ dodala další.

Podívejte se, co prozradil Leoš Mareš v Show Jana Krause:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.