Rizika letních hrátek. Pozor na mazlení na veřejnosti či cestování s erotickými hračkami

Intimní život a s ním spjatá sexuální aktivita v létě sílí, a to kvůli teplejšímu počasí i většímu množství volného času. Nese s sebou však i řadu úskalí. Kromě toho, že se letní sex pojí s různými zdravotními problémy a zraněními, cestování s erotickými pomůckami podléhá přísným pravidlům, stejně tak si lidé musí dávat pozor na projevy lásky v zahraničí.

Léto je hlavní sezónou dovolených, ale také sexu. Celá řada studií a průzkumů potvrdila, že lidé jsou v letních měsících sexuálně aktivnější, dopřávají si dobrodružnější milování a celkově si erotiku více užívají. Přesto letní sex přináší řadu specifik a úskalí, kterých je dobré se vyvarovat. Obzvlášť na dovolených je třeba si dávat pozor na zdánlivě neškodné aktivity.

Projevy lásky v zahraničí

V každé zemi platí jiné mravy. Proto ne v každé destinaci si zamilovaný pár turistů může bezstarostně a veřejně projevovat svou lásku. „Někde jde o kulturní tabu, jinde veřejné projevy lásky jako líbání, mazlení či jen držení za ruku přímo zakazuje zákon. Líbání na veřejnosti je ilegální například v Thajsku, mimo kosmopolitní oblasti se tam netoleruje ani držení za ruku,“ informuje Adam Durčák z e-shopu Ruzovyslon.cz, který prodává erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou.

To v Kataru už se ruce držet smí, polibky však dle zákona patří za zavřené dveře hotelových pokojů. Spojené arabské emiráty pak zakazují jak veřejné líbání, tak i mazlení. Politiku žádných polibků na veřejnosti razí i Vietnam, Indonésie, Japonsko, Turecko, Tunisko či Egypt. A v Indii by se páry raději měly na veřejnosti zdržet vůbec čehokoliv, co by mohlo být považováno za romantické projevy.

Cestování s hračkami

K letnímu dobrodružnějšímu sexu patří také nejrůznější erotické hračky, i ty však mohou v některých zemích své majitele přivést do problémů. V řadě zemí v Asii a na Blízkém Východě jsou totiž erotické pomůcky klasifikovány jako pornografický materiál nebo obscénní předměty a nejen, že je zde zakázán jejich prodej, ale i samotné držení.

Jmenovitě jde například o SAE, Saudskou Arábii, Maledivy, Thajsko, Indii, Indonésii či Malajsii. V poslední jmenované může být držení erotické hračky postiženo dokonce až tříletým odnětím svobody. Pozor i na Vietnam, byť tam je situace rozhodně méně vážná: pokud sexuální pomůcku nalezne letištní kontrola v zavazadle, zabaví ji, avšak při odbavení ke zpátečnímu letu by měla být vrácena.

Do většiny destinací si však své erotické pomocníky vzít můžete, při cestě letadlem však dodržujte určitá pravidla. „Například z hraček vždy vyjměte baterie, volte menší kousky bez kovových částí, aby nemohly být považovány za potenciální zbraň, zabalte je do igelitového pytlíku, abyste je udržely v čistotě, a raději je mějte v zapsaných zavazadlech, ne v kabinových, která jsou obvykle kontrolována ručně,“ doporučuje Adam Durčák.

Ženské problémy

Trávíte dovolenou v zemi, kde si s veřejnými projevy lásky ani erotickými pomůckami nemusíte dělat těžkou hlavu? I tak buďte v otázce sexu obezřetní, tentokrát ze zdravotního hlediska. V létě totiž nestoupá jen libido, ale také riziko nakažení pohlavně přenosnými chorobami. Ty se často pojí s prázdninovými flirty, navíc v post-covidových letech jejich incidence stoupají. Vždy tedy myslete na ochranu v podobě kondomu.

Tím ale zdravotní rizika letního sexu nekončí, a to obzvláště pro ženy. Těm v teplých měsících ve zvýšené míře hrozí vaginální záněty nebo mykózy či infekce močového měchýře. Například taková voda vysušuje vagínu, takže je náchylnější k podráždění nebo i natržení. Při sexu na pláži se do pochvy často dostane i písek, který ji podráždí nebo způsobí malé, ale potenciálně bolestivé trhliny.

Sexpertka Veronika Kubíčková radí, jak s partnerem komunikovat o intimnostech:

„V tomto ohledu je pro ženy nevhodný zejména sex ve vodě nebo na pláži, což v létě mnoho lidí láká. Voda, obzvláště v hotelovém bazénu, a písek jsou však typickými semeništi nejrůznějších bakterií. Při milování ve vodě rovněž nelze plně spoléhat na ochranu poskytovanou kondomem, protože ty nejsou vyrobeny na použití ve vodním prostředí. Bazénová chemie je pak může přímo poškodit,“ varuje Adam Durčák.

Zranění při sexu

Samotné milování, a především, je-li poněkud dobrodružnější, může vést i k nejrůznějším zraněním. Podle loňského průzkumu společnosti Lovehoney se při sexu již někdy zranila více než třetina lidí, konkrétně 39 % mužů a 36 % žen. Nejčastější jsou odřeniny a modřiny, skoro 4 z 10 lidí si při erotických hrátkách natáhne některý sval a zhruba šestina si poraní záda. Přibližně desetina žen si pak při sexu přivodila natržení vagíny, dvacetina lidí natržení análního otvoru. Vážnější poranění v podobě zlomeného penisu postihlo asi 3 % mužů, pro 2 % lidí pak milování skončilo zlomeninou obecně. Přestože se nejvíce zranění odehrálo během penetrativního sexu, bezmála 24 procent mužů a 16 procent žen se zranilo při sexu orálním.

Sdílejte článek
Štítky hračka léto láska úraz sex erotická pomůcka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.