Celebrity

17. října 2024 11:11

Eliška Reiglová

Liam Payne bojoval se závislostmi. Mluvil o alkoholu, v jeho pokoji našli drogy

Zemřel jeden ze členů skupiny One Direction

Liam Payne, který se proslavil jako člen chlapecké skupiny One Direction, je po smrti. Zemřel ve věku pouhých 31 let poté, co měl spadnout z balkonu svého pokoje v hotelu v Buenos Aires. Sám v minulosti mluvil o boji se závislostmi na lécích na předpis a alkoholu. Policie nyní zveřejnila fotografie z jeho hotelového pokoje, v němž bylo nalezeno větší množství drog. Ve svých posledních hodinách se měl podle svědků navíc chovat zmateně a agresivně.

Zejména fanoušky popové hudby zasáhla informace o smrti hudebníka jako blesk z čistého nebe. Liam Payne, jeden z pěti členů dnes již rozpadlé skupiny One Direction, se měl zřítit z hotelového balkonu v Buenos Aires. Zatím není známo, zda šlo o nehodu, nebo zda si na život sáhl sám. Dlouhodobě se nicméně potýkal s problémy, mezi něž patřily i závislosti.

O závislosti na alkoholu a lécích na předpis Payne promluvil v roce 2021 v podcastu Diary of a CEO. Obojí vnímal jako prostředek, jak se vyrovnat s náhlou celosvětovou slávou. Přiznal také, že měl i sebevražedné myšlenky a že svůj problém si pořádně neuvědomoval, dokud nespatřil paparazzi fotografii, na níž vypadal příšerně.

Čtěte také: Záhadná smrt Liama Payna: Krátce před tragédií zveřejnil video. Smál se na něm a žertoval

„Viděl jsem tu fotku a řekl jsem si, že se musím dát dohromady. Byl jsem ohromně nafouklý v obličeji, tak desetkrát větší než normálně. Nelíbilo se mi to, tak jsem se rozhodl pro změnu,“ řekl zpěvák, který se po rozpadu One Direction, stejně jako ostatní členové, vydal na sólovou dráhu. Právě s opatřeními souvisejícími se slávou se smiřoval po svém.

Snaha přestat

„V dospívání potřebuješ především svobodu. V noci jsme byli vždy zamčení v pokoji. Problém byl v tom, že v kapele... nejlepší způsob, jak nás zabezpečit, vzhledem k té slávě, bylo prostě nás zamknout v pokojích. Co je v pokoji? Minibar. Takže v určitém okamžiku jsem si prostě řekl, že si udělám mejdan pro jednoho. A to se pak táhlo po mnoho let mého života,“ popsal.

K alkoholu pak Liam znovu sklouzl po příchodu pandemie koronaviru. Popisoval, že se tou dobou cítil unaveně a tak se rozhodl využít příležitosti a dát si krátkou kariérní pauzu. Covidové restrikce v kombinaci s velkým množstvím volného času ho ovšem znovu svedly na zcestí. Jak přiznal, po čase popíjel už od brzkého rána.

Smrt a drogy na hotelu

Děsivou skutečností je nyní fakt, že v podcastu Liam Payne mimo jiné řekl, že kdyby se potýkal s problémy, nikdo by na něm nic nepoznal. Toto tvrzení koresponduje s faktem, že v hotelovém pokoji, z jehož balkonu se zřítil, policie během vyšetřování nalezla drogy a pomůcky určené k jejich užívání. To potvrzují i zveřejněné fotografie.

Podobné články

Podle svědků, jejichž výpovědi zveřejnil deník Daily Mail, se Payne ve svých posledních hodinách choval zmateně a agresivně. V hotelovém lobby měl rozbít svůj notebook, načež byl odveden do pokoje. Tam měl i nadále likvidovat vybavení. Zaměstnanec Casasur Palermo zavolal policii, zaprvé v obavách o majetek hotelu, zadruhé s pocitem, že Liam by pod vlivem drog a alkoholu mohl ublížit i sám sobě. Doposud není jasné, zda šlo o nešťastnou náhodu či úmysl.

Sdílejte článek
Štítky drogy alkohol policie smrt hotel společnost závislost One Direction celebrity Buenos Aires balkon Liam Payne umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání společenská rubrika

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.