Astrostyl

23. prosince 2022 05:58

Jiřina Köppelová , Komerční sdělení

Lidská tvář je jako podrobná mapa. Co o vás prozradí krátké a silné zuby nebo předkus?

Prastará moudrost říká, že člověk, který do čtyřiceti let nemá svůj vlastní, individuální, pro sebe typický obličej, není vyvinutý tak, jak by měl. Každý obličej totiž odráží duši i fyziologický stav člověka. Obličej je naší vizitkou. Naučte se v něm číst. Co o vás prozradí vaše zuby?

Lidská tvář ukazuje na charakter člověka. Tvar obličeje, rty, nos, čelo nebo oči o nás řeknou více, než si možná myslíte. Víte, co na vás prozradí vaše zuby?

1. Dlouhé a úzké zuby jsou známkou váhavosti a bojácnosti především tehdy, jestliže jsou velmi bílé nebo působí perleťovým dojmem.

2. Krátké silné zuby jsou charakteristické pro energické osoby, které se v životě umí prosadit, někdy jsou i poněkud bezohledné. Jejich kondice odpovídá jejich schopnosti se v životě prosadit.

3. Velké přední zuby v horní čelisti. Jsou-li přední zuby větší než ostatní zuby v horní čelisti, je to známka přecitlivělosti, literárních nebo jiných uměleckých vloh, ale i sklonu k náboženskému blouznění.

4. Předkus - horní zuby vyčnívají nad dolními. Tito lidé bývají obecně nejistí, často jsou potměšilí, někdy lstiví a mstiví.

5. Spodní řada zubů vyčnívá přes horní. Takový člověk je charakterizován jako silně sebevědomý člověk, sobecký a bezohledný, zejména jestliže bojuje za svá práva, ať již skutečná anebo domnělá.

6. Malé bílé zuby. Pokud zuby sedí těsně vedle sebe a svým tvarem připomínají bílá zrnka rýže, můžete vždy počítat s tím, že takový člověk je obdařen neobyčejnou životní silou. Je schopen překonat různé nepřízně osudu i nemoci.

7. Úzké špičáky. Jestliže jsou špičáky od dásně až ke špičkám úzké a současně poněkud vystupují z řady, maličko přečnívají a jsou o něco delší než zuby sousední, je to vždy známkou jisté nesnášenlivosti a bezohlednosti. Tito jedinci dokážou i malou událost vystupňovat na ostří nože.

8. Široké špičáky. Jestliže jsou špičáky od dásně až k okrajům široké, ale jejich špičky trojúhelníkové, pak jejich je jejich majitel důvěryhodný, spolehlivý, věrný a laskavý.

9. Stoličky. Pokud stoličky na sebe těsně nasedají a jsou v čelisti stísněné, zatímco přední zuby s poněkud rozestupují a jsou mezi nimi patrné mezery, pak je to známkou jednostranného nadání jejich nositele pro určitý obor.

Základem vaší krásy je ale zubní hygiena

Výše zmíněné poznatky můžeme jistě číst s nadhledem a spíše pro pobavení, ale nesporným faktem zůstává, že zdravé zuby jsou naší největší ozdobou a určitě platí, že čím krásnější jsou zuby, tím lepší je lidské zdraví. Vypadat zdravě a trendy je nezbytnost úspěšných lidí. Kdo chce působit tím nejlepším dojmem ví, že investovat do sebe a do svého zdraví, se zkrátka vyplácí. Kromě upravených vlasů, nehtů a slušivého oblečení by se měla stát standardem také zubní hygiena. Kromě toho že pomůže vykouzlit na tváři člověka zářivý úsměv, pomáhá vašim zubům udržet se ve skvělé kondici a oddálit zdravotní potíže, jakkoli k nim mají třeba dědičné sklony.

Desatero pro krásný úsměv

Nové zuby jsou velmi nákladná záležitost, ale zubní kartáček drahý není. Péčí o svůj chrup si nejen pojistíte svoji krásu a atraktivitu, ale vylepšíte si i svoji fyzickou kondici.

Do výbavy kvalitní péče o vaše zuby určitě patří ústní vody a suspenze, které pomáhají chránit zubní sklovinu před tvorbou zubního plaku a zubního kazu a osvěžují váš dechzubní nitě pro lepší čištění mezizubních prostorů, dentální nitě i v cestovním balení, vhodné zubní pasty, včetně těch jemně bělicích. Chybu rozhodně neuděláte, když investujete i do špičkových zubních kartáčků, které dokážou zničit až 99,9% zubního plaku. Kartáčky volte vždy měkké, které dokážou čistit zuby nejen účinně, ale i šetrně. Skvělým pomocníkem je i ústní sprcha.

Mohlo by vás ještě zajímat:

Zdroj: Delacour, J. B.: Malá encyklopedie charakterových vlastností, Brána 2006.; www.drmax.cz


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.