Astrostyl

20. prosince 2022 06:08

Jiřina Köppelová , Komerční sdělení

Tři znamení zvěrokruhu, která umějí pečovat o své tělo i duši. Nechcete se přiučit?

V tradiční astrologii jsou tři znamení, která symbolizují zdraví, zdravý životní styl a péči o duši i tělo. Pod jejich vládou se nejen začneme starat o sebe i druhé, ale dokážeme se i rozmazlovat. Která to jsou znamení?

Panna je královnou péče o naše zdraví

Proměnlivé a zemské znamení Panny je jedním z nejpečlivějších i nejpraktičtějších znamení zvěrokruhu. V osobním horoskopu každého jedince vládne šestému domu, což je oblast našeho zdraví, každodenní rutiny a péče. Právě pod vlivem Panny, například když je Luna nebo Slunce ve znamení Panny, se každý z nás stává lepším a zdravějším – začínáme cvičit, hubnout, náhle si vzpomeneme na všechny zanedbané preventivní prohlídky. Pečujeme o sebe i své blízké.

Mnohé nejlepší zdravotní sestry, velice chápavé a přitom neobyčejně výkonné, se narodily ve znamení Panny. Když onemocníte, nejlépe se o vás postará přítel Panna. Obsah jejich lékárniček je pověstný, známý je ale i jejich sklon k hypochondrii, protože jejich fyzický stav je často narušován silně prožívaným psychickým napětím.

Rituál na uvolnění psychického napětí pod vládou Panny

Cvičte meditaci a hluboké dýchání, ideálně v přírodě. I pouhých pět minut strávených procvičováním dechového cvičení ke zmírnění stresu pro vás bude velmi prospěšných. Určitě vyzkoušejte pomalou regenerační jógu.

Býk s rozkoší sobě vlastní pečuje o své tělo

Vzhledem ke své požitkářské povaze jsou Býci posedlí péčí o sebe a své tělo. Velkou část svého volného času tráví na regeneračních procedurách, jako jsou masáže, různé zábaly, manikúra či pedikúra. Pravidelně nakupují nejnovější wellness produkty, které nutně potřebují vyzkoušet. Jsou častými návštěvníky lázní, kde nevynechají žádnou proceduru. Pravidelně tráví prodloužený víkend v nějakém lázeňském středisku.

Znamení Býka vládne v osobních horoskopech druhému domu, oblasti hodnot, jmění a majetku. Všemu, co si člověk opatřuje osobním úsilím. Zdravé a silné tělo je ale naší nejvyšší hodnotou a Býci to moc dobře vědí. A proto i my ostatní prožíváme v době, kdy na obloze vládne znamení Býka, například když je Luna či Slunce v Býku, čas regenerace, péče o sebe a užívání si pohody, klidu, rozkoší, které nám svět nabízí.

Rituál na obnovení duševních a fyzických sil pod vládou Býka

Dobře se vyspěte. Vydatný spánek je nezbytnou složkou naší regenerace. Dopřejte si fyzicky náročný pohyb nebo trénink na čerstvém vzduchu, jděte brzy spát a spěte nejméně 10 hodin. Uvidíte, že si nejen skvěle odpočinete, ale i zkrásníte.

Rak vládne naší duši i kuchyni

Znamení Raka je pod vládou Luny. Tak jak se proměňuje Luna, tak se mění i povaha Raka. Když mají Raci dobrou náladu, svět přijímají s otevřenou náručí, jsou srdeční a zábavní svěžím dětským způsobem. Rádi vás pozvou domů, navaří a pozorně vyslechnou všechny vaše trable. Ovšem pokud je na tom Rak bledě, pak nejenže ho nikdo nechápe, nikdo mu nerozumí, všichni mu ubližují a všechno ho ničí, ale navíc dokáže být pěkně jedovatý a vztahovačný. V osobních horoskopech vládne čtvrtému domu, oblasti rodiny, domova, vlasti a dobré kuchyně.

  • Zajímavost: Pozice Luny v našem osobním horoskopu je ukazatelem našeho emocionálního života, naznačuje náš typ bezprostředních citových reakcí na určité životní situace. Ukazuje na naše postoje a způsoby chování, které jsme v dětství získali od své rodiny. Odkrývá zážitky z raného dětství, i ty nevědomé, které mohou po celý život ovlivňovat naše emocionální reakce a projevy. Ukazuje nám, jakým způsobem jsme v dětství vnímali svůj domov, jaké jsme měli a máme vztahy ke své matce a ženským autoritám obecně. Prozradí nám, kde a jak se cítíme dobře i pohodlně a po jakém druhu domova toužíme. Pozice Luny je také příznačná pro stravovací návyky a oblíbená jídla.

Rituál pro obnovení emoční stability pod vládou Raka

Vždy, když Luna putuje znamením Raka, jsme emočně labilnější, podléháme více náladám, jsme lítostiví. Můžeme být i nevysvětlitelně smutní či depresivní. Vhodné je v těchto přibližně třech dnech v každém měsíci si dopřát hloubkovou masáž nebo masáž lávovými kameny, které pomáhají uvolnit napětí v těle. Konzumovat hudbu, poslouchat melodie, které vyhovují naší duši. Dopřát si něco jako zvukovou lázeň, která odplaví všechny smutky i splíny. V létě je vhodné plavání a fitness aktivita na pláži.

V čem jste nejlepší podle svého znamení?

Mohlo by vás ještě zajímat:

Sdílejte článek
Štítky zdraví zdravý životní styl Býk Rak Panna

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.