Celebrity

27. ledna 2024 06:00

David Laštovka

Luděk Munzar měl z prvního manželství dceru Johanu. Vzala si Řeka a zažila teror

Munzarová vzpomíná na tatínka

Od smrti nezapomenutelného českého herce Luďka Munzara 26. ledna uplynulo 5 let. Předtím, než poznal svoji osudovou ženu, herečku Janu Hlaváčovou, měl už za sebou jedno nevydařené manželství a z něj dceru Johanu. Ta si v životě prošla doslova peklem.

První manželkou Luďka Munzara byla o rok starší loutkoherečka a animátorka Naděžda Musílková. Brali se v roce 1957. O pět let později se jim narodila dcera Johana. Když jí byly dva roky, Luděk s Naděždou se rozvedli. Herec posléze přišel o celou rodinu. Naděžda se totiž provdala za spisovatele Ivana Krause, staršího bratra Jana Krause, s kterým i s dcerou po sovětské okupaci v roce 1968 emigrovala do Německa. Účinkovali v mnoha evropských televizích, divadlech i kabaretech. Do Česka se vrátili až po sametové revoluci v roce 1990.

První lásku prožila v Mexiku

Munzarova prvorozená dcera Johana po maturitě odcestovala do Mexika, kde studovala balet a herectví. Poznala tam i svoji první lásku. V roce 1987 se vrátila do Evropy a usadila se v Paříži, kde studovala francouzský jazyk na Sorbonně. Pak zamířila do Švýcarska a zaměřila se na studium cestovního ruchu. Díky cestování a pobytům v různých zemí ovládá několik světových jazyků. Kromě toho mateřského také francouzštinu, španělštinu, němčinu a angličtinu.

S manželem si chtěla pořídit hotel v Řecku

O partnery Johana nikdy neměla nouzi. Vdala se za temperamentního Řeka a v manželství se jim narodila dcera. Pohádkový vztah se postupně změnil v peklo. „No, co vám mám říkat, to byla romantika! Rozhodli jsme se, že si pořídíme hotýlek v Řecku. Ze všech plánů sešlo. Manželství šlo úplně do háje, jakmile se nám narodila dcera,“ vzpomínala Munzarová v rozhovoru pro Blesk. V manželství zažila i domácí násilí. „Vydržela jsem to deset let, ale nakonec jsem utekla. Chtěla jsem to vyřešit rozumně a říct mu, že chci rozvod, odstěhovat se do jiného bytu, aby mohl vídat dceru, ale to nešlo. Neustále mi kladl pod nohy nějaké překážky, abych nemohla odejít,“ popsala Johana.

Tajný útěk. Kufry měla schované u sousedky

Nakonec před psychopatickým manželem utekla tajně. Půjčila si auto, vyzvedla kufry, které si schovala u sousedky a vydala se na 1400 kilometrů dalekou cestu za maminkou do Německa.

Luděk Munzar zemřel 26. ledna roku 2019 ve věku 85 let. Pohřeb jeho milované manželky Jany Hlaváčové, s níž prožil více než padesát let a měl s ní dceru Barboru, rodina naplánovala symbolicky rovněž na 26. ledna. V úvodním videu dcera Bára vzpomíná na tatínka.

Legendární herečka Jana Hlaváčová, manželka Luďka Munzara, zemřela 13. ledna. Pohřeb měla na výročí jeho úmrtí:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.