Celebrity

30. května 2023 10:30

Josef Šťastna

Luděk Sobota popsal seznámení s manželkou: Adrianě bylo osmnáct a chtěla nejdražší jídlo

TOP STAR magazín 2017 (15) - Adriana Sobotová - Luděk Sobota

Herec a komik Luděk Sobota (80) netají, že byly doby, kdy na něj ženy doslova pořádaly hony. Jenže on si vybral tehdy osmnáctiletou Adrianu (61), která ho upoutala tím, že netlačila na vdavky. Spokojené manželství trvá více než 40 let.

Z Adriany Sobotové vyzařuje klidná síla a nebojí se mluvit o tom, že i manželství s Luďkem prošlo řadou těžkých zkoušek. „Kompromisů bylo hodně, občas to byl boj. Ale zvítězili jsme oba dva, že jsme to vydrželi, on se mnou a já s ním. Občas to nebylo jednoduché, ale dalo se z toho vykličkovat,“ uvedla pro Blesk.

Momentálně se Adriana stará o malý sportovní bar v Praze na Smíchově, s podnikáním pomáhá také syn Ladislav. Luděk Sobota si u tenisových kurtů rád posedí se sklenkou vína. Je na něm vidět, že se už nepotřebuje nikam honit, že si užívá klid a rodinu. S úsměvem vysvětluje, že žádné sukně už prohánět nebude, že takto je spokojený.

Mohlo by vás zajímat: Luděk Sobota randil s Rottrovou i Vondráčkovou. Po letech manželství zjistil, že syn není jeho

„V mém věku už by bylo trapné, kdybych chtěl utíkat k jiné, zvlášť když se o mě Adina tak úžasně stará. S holkami jsem se zamlada vyřádil dostatečně, poznal jsem jich opravdu hodně a možná to bylo dobře. Párkrát se mi stalo, že některá z nich zničehonic navrhla „A proč by sis mě vlastně nevzal?“ Pomyslel jsem si: „A proč bych si zrovna tebe měl brát? Adina nic takového nenavrhovala a tím byla výjimečná,“ vysvětlil oblíbený herec pro magazín DNES s tím, že Adrianu poznal, když jí bylo sladkých osmnáct let.

Dvojice se seznámila v roce 1979, při natáčení komedie Hodinářova svatební cesta korálovým mořem. Mladičká Adriana potřebovala praxi na filmové škole, kolem natáčení se motala jako klapka. Sobota už byl v té době uznávaným hercem a držitelem prezidentské medaile Za zásluhy. Navíc byl již rozvedený, proto mohl s osmnáctiletou studentkou flirtovat. Jiskra přeskočila okamžitě.

Přečtěte si také: Luděk Sobota bojoval s alkoholem a depresemi. Viděl svoji smrt

„Bylo dost chladno, měla na sobě džíny a svetr, kvůli těm modrým očím jsem si jí všiml, byla můj typ. Tak mě napadlo půjčit jí kabát. Ty další jsem jí potom už kupoval,“ uvedl pro magazín DNES s tím, že chtěl udělat velký dojem hned při prvním rande, takže Adinu pozval do Valdštejnské vinárny. Osmnáctiletá dívka ho zaujala tím, že se nestyděla vybrat si z menu nejdražší položku. Studentka filmové školy zvolila krevetový koktejl a suché Martini.

„Kdybychom se nepotkali, tak abych se aspoň dobře najedla a napila,“ sdělila Adriana upřímně, proč svého hostitele nešetřila. To na Sobotu udělalo dojem, byla upřímná, vtipná a uvolněná. O dva roky později následovala svatba a pak manželství, které patří v českém showbyznysovém rybníčku k těm nejstabilnějším.

Sdílejte článek
Štítky láska rodina svatba herec Luděk Sobota Adriana Sobotová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.