Celebrity

20. září 2023 11:58

redakce Prima Ženy

Luděk Sobota přiznal, že mu herectví nikdy nedělalo moc dobře. Další roli už by nepřijal

Luděk Sobota přiznává, že mu herectví nikdy nedělalo moc dobře

Slavný herec Luděk Sobota (80) své květnové narozeniny neslavil a ujel před gratulacemi na dovolenou na Sicílii. V rozhovoru pro Showtime on a jeho manželka Adriana (62), které herec láskyplně říká Adina, promluvili o jeho věku i herecké kariéře, kterou se rozhodl pověsit na hřebík.

Luděk Sobota převzal ocenění za nezapomenutelné role v komediálních filmech a cenu Festivalu české filmové komedie v Novém Městě nad Metují. Přitom ale přiznává, že mu herectví nikdy nedělalo moc dobře. „Já mám slabý žaludek, takže někdy se mi stávalo, že jsem v tom filmu třeba potřeboval nějaký doping. Většinou, bohužel, to byla sklenice. Anebo v Jen ho nechte, ať se bojí, mě nechal režisér Rychman improvizovat, tak to mě bavilo, tam se mi ani blbě nedělalo,“ vysvětlil své trable s herectvím.

A jak vznikl improvizační prvek Luďka Soboty, a sice proslulé „eee“, kterému se vždy všichni smáli? „Tak to nevím, jak to vzniklo, ale je pravda, že jsme třeba s tím byli na zájezdě někde a Bobek mi říkal: ‚Člověče, to snad není pravda. Všichni tady se snaží, tady v té recepci tu recepční okouzlit a každý vytahuje různé možnosti, takové ty fóry a ty jenom uděláš eee a zajímáš ji jediný ty,'“ zavzpomínal herec, který netuší, čím okouzlil svou manželku Adinu, se kterou jsou spolu už přes čtyřicet let.

Mohlo by vás zajímat: Luděk Sobota randil s Rottrovou i Vondráčkovou. Po letech manželství zjistil, že syn není jeho

Luděk Sobota nerad slaví, osmdesátku nese těžce

O manželových přibývajících létech promluvila Adriana Sobotová. „On to nedává, on to úplně nesnáší a zjistila jsem, že prostě to stáří ho strašně deprimuje. Jemu už se nechce nic, ale já ho nutím, takže hrajeme představení Návštěvní den v Semaforu a ještě to hrajeme někdy na zájezdech,“ prozradila Adina v rozhovoru, který si můžete v plném znění pustit v úvodu článku. Dodala také, že Luděk Sobota nejraději chodí do baru, který mají kousek od domu.

Herec přitakal, že nad žádnou další rolí už neuvažuje: „To by musela být nějaká hodně velká výjimka,“ řekl s tím, že se někdy podívá na televizi, většinou na cizí produkce, a také chodí na procházky. K těm se donutí vždy dopoledne, protože se dle svých slov donutit musí.

Co o Luďkovi Sobotovi řekl jeho syn Ladislav a jak herec popsal svoji čerstvě dosaženou osmdesátku? Vše uvidíte ve videorozhovoru.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.