Celebrity

6. července 2023 12:05

redakce Prima Ženy

Lump z filmu Obecná škola má problém s drogami. Představiteli Rosenheima hrozí kriminál

Kdo by si nepamatoval lumpa Rosenheima, kterého v legendárním filmu Obecná škola (1991) věrohodně zahrál Marek Endal (46). Muž, kterého proslavila jediná role, je nyní ve vazbě. Hrozí mu vysoký trest kvůli obchodování s pervitinem.

Grázla Rosenheima ve filmu Obecná škola dokáže srovnat až přísný učitel Igor Hnízdo v podání Jana Třísky. Kdo ale Marka Endala srovná v reálném životě? Možná to bude soudce a pak bachaři. Endal totiž skončil ve vazbě po razii, která proběhla v průmyslovém areálu v Dolních Měcholupech. Podle policie tam skupina lidí vyráběla drogy a pak je prodávala hlavně na území Prahy.

„Kriminalisté spolu s kolegy ze zásahové jednotky zadrželi celkem čtyři osoby, jednu ženu a tři muže. Společně si opatřili léčiva, různé chemikálie a veškeré potřebné předměty pro výrobu pervitinu. Kromě výroby trojice tuto drogu dále distribuovala několika svým odběratelům. Čtvrtý zadržený, devětačtyřicetiletý muž, pervitin pouze prodával,“ shrnula policejní mluvčí Michaela Richterová pro Pražský deník.

Marek Endal není žádné neviňátko. Problémy se zákonem a hlavně s drogami měl podle deníku Blesk už v minulosti. Nyní mu hrozí opravdu vysoký trest.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tady najdete všechny zajímavosti o filmu Obecná škola

U organizované skupiny našli kriminalisté téměř tři čtvrtě kilogramu pervitinu a také čtyři motocykly, které byly kradené. Ve vazbě skončil právě Endal. Podle policejní mluvčí Michaely Richterové jsou další osoby vyšetřovány na svobodě.

Endal se proslavil pouze ve filmu Obecná škola z roku 1991, za kterým stojí Jan Svěrák a jeho otec Zdeněk Svěrák. Další hereckou příležitost už Endal od českých filmařů nedostal.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.