Lunární kalendář na 25. týden: Obklopte se lidmi, s nimiž je vám dobře

Měsíc v tomto týdnu putuje znamením Raka, Lva a Panny a ovlivňuje naše srdce a trávení. Dbejte na zdravý a vyvážený jídelníček a obklopujte se lidmi, se kterými je vám dobře. Co dalšího dělat pro vaše zdraví, tělo i duši podle vlivu měsíce?

20. června – Rak

Měsíc procházející znamením Raka působí na žaludek, trávení, játra a hruď. Všechno, co v těchto dnech uděláte pro tyto oblasti těla, působí příznivěji. Cokoliv nadměrně zatěžuje, škodí víc než v jiné dny. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům v těchto oblastech.

Ve dnech Raka můžete pociťovat nepříjemné bolesti břicha i pocit plnosti. Snažte se proto do jídelníčku zařadit lehké potraviny, vyhněte se smaženým a hodně kořeněným jídlům. Pokud už vás začne pálit žáha nebo pobolívat žaludek, sáhněte po bylinkách. Uleví vám mátový čaj nebo čaj z řepíku. Na pálení žáhy je skvělé vypít smíchanou šťávu z brambor, citronu a jablek. Naučte se také vědomě jíst, odložte při jídle práci, mobil i knížku a soustřeďte se na to, co máte na talíři. Trávení napomůžete také důkladným žvýkáním.

V těchto dnech vám nepůjde moc dobře od ruky úklid, tak ho odložte na jindy a věnujte se rodině a blízkým. Zajděte na zmrzlinu nebo na procházku a užívejte si společný čas. Velmi dobře vám udělá masáž celého těla, užít si můžete také bylinkovou koupel, ale vyhněte se raději stříhání vlasů, zbytečně by se oslabily a ani s účesem byste nebyli spokojeni.

21. – 23. června - Lev

Měsíc následující tři dny putuje znamením Lva a působí na srdce, krevní oběh a arterii. Všechno, co uděláte pozitivního pro oblast srdce a krevního oběhu, působí blahodárně. Veškeré lékařské zákroky a vše, co tyto části těla zbytečně zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Není vhodný den ani pro očkování.

Dny Lva jsou naprosto skvělé pro péči o vaši hřívu. Zajděte ke kadeřnici, nechte si zastřihnout konečky, vlasy zesílí a zhoustnou. Dopřejte jim také výživu ve formě zábalů a bylinných masek. Protože Lev působí na krevní oběh a srdce, snažte se v těchto dnech nepřetěžovat a nepřepínat své síly. Dělejte věci, které dělají vašemu srdci radost, a nezapomínejte na dostatečný odpočinek. Do svého jídelníčku zařaďte ovoce a zeleninu, právě teď si můžete pochutnat na dozrávajících jahodách a třešních, které posilují srdce a účinně bojují se záněty v těle.

Čtěte také: Kam na samosběr jahod: Vyrazte do nejbližší jahodárny a využijte nízkých cen

Úklid vám stále nepůjde od ruky, tak se raději vrhněte na zahradu. Sázejte, přesazujte, sekejte trávník a nezapomeňte také na dostatečnou zálivku rostlin. Dejte si pozor na to, co říkáte. Pamatujte, že vyřčené slovo již nelze vzít zpět a může někomu zanechat bolestivé šrámy na duši. Proto raději dvakrát myslete, než jednou na někoho něco vychrlíte a budete toho později litovat. Obklopte se lidmi, se kterými je vám dobře, a věnujte se činnostem, které vám dělají dobře na duši.

24. – 25. června – Panna

Měsíc v následujících dnech putuje znamením Panny. Všechno, co v těchto dnech uděláte pro slinivku, tenké a tlusté střevo a trávení, působí velmi příznivě. Naopak vše, co tyto části těla zbytečně zatěžuje, včetně operací a lékařských zákroků, škodí více než v jiných dnech. Panna vládne zažívání, takže se dnes snažte vyhnout těžkým jídlům. Nezdravý způsob života se může zasadit o narušenou střevní mikroflóru a jak jistě dobře víte, naše zdraví začíná ve střevech. Dopřejte jim proto regeneraci, sáhněte po probiotikách, ať už budou ve formě tablet, nebo jako acidofilní mléko či jogurty s živými kulturami. Cítíte-li se po jídle těžce a nafouknutě, zařaďte do jídelníčku ovesnou kaši, mrkev a jablka. Napomůžou lepšímu trávení a zklidnění rozbouřených střev.

Pokud jste nestihli zajít ke kadeřnici ve dnech Lva, máte stále šanci ještě i teď. Rozmazlujte nejen vlasy, ale také sami sebe. Buďte vděční za všechno, co ve svém životě máte, jistě toho není málo, za co můžete poděkovat. Vyhněte se všem hádkám a sporům.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 7. 5. 2024

Možná cítíte touhu po cestování a toužíte po něčem novém a odlišném ve svém životě. Nemůžete si pomoct, ale fádní rutina vás trochu nudí. Pokud toužíte po dobrodružství, proč si nenaplánovat exotický výlet? I když na to teď nemáte peníze, můžete začít s průzkumem. Už jen vědomí, že se tam jednou vydáte, vám pomůže zvednout náladu, Berani.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.