Celebrity

23. března 2024 06:00

David Laštovka

Magda Vášáryová o své roli na Slovensku: Otevřela jsem ženám cestu k prezidentování

Herečka a bývalá diplomatka Magda Vášáryová s napětím sleduje, kdo se na Slovensku po Zuzaně Čaputové stane novou hlavou státu. Pro web Prima Ženy promluvila nejen o tom, komu ve volbách fandí, ale také prozradila, co dnes dělá. Vdova po herci Milanu Lasicovi je českým divákům nejvíce známá z filmu Postřižiny.

Charismatická Magda Vášáryová se o prezidentský post ucházela v roce 1999, ale Slováci ji nezvolili. O kandidatuře v letošních prezidentských volbách už podle svých slov vůbec neuvažovala.

„Mám už nějaký věk... Na prezidentku jsem kandidovala jednou a myslím, že to stačilo. Otevřela jsem ale na Slovensku tuto cestu ženám, na což jsem velmi hrdá. Byla jsem v tom tak trošku jako pionýrka,“ uvedla pro Prima Ženy s úsměvem a dodala, že je přesvědčená, že Čaputová obstála. „Díky tomu jsme se dočkali skvělé prezidentky paní Zuzany Čaputové, která se své úlohy zhostila báječně, o tom nemůže být pochyb,“ dodala Magda Vášáryová rázně.

Jak dnes Magda Vášáryová žije?

Žena, která má na Slovensku stále velký vliv, doufá, že Čaputovou ve funkci po volbách vystřídá Ivan Korčok. „Je to dobrý kandidát, který ji může zastoupit. Je to můj kolega, a tak trochu můj student,“ prozradila Vášáryová, která stále vyučuje na vysoké škole.

„Daří se mi dobře. Teď jezdím po celém Slovensku dodávat občanům naději, že může být zase lépe. Aby i ti lidé mimo Bratislavu cítili, že je neopouštíme, že jsme s nimi. Potřebujeme prezidenta, který nebude jen rohožkou pana Fica. Setkávám se například se zdravotními asistentkami, které pracují v romských osadách. To jsou velmi vzdělané ženy, které usilují o to, aby romské děti vyrůstaly v lepších podmínkách,“ přiblížila bývalá diplomatka a herečka, která letos v srpnu oslaví 76. narozeniny. Aktivní je také jako herečka. V květnu bude mít premiéru hra, v níž se představí po boku kolegy Milana Kňažka.

První manželství Vášáryové nevyšlo, druhý muž zemřel během představení

Jejím prvním manželem byl o dva roky starší slovenský herec Dušan Jamrich. Tři roky po rozvodu se provdala za Milana Lasicu, kterému porodila dcery Hanu a Žofii. S Lasicou patřili k nejnoblesnějším párům slovenské společenské scény. Šťastné a spokojené soužití utnula nečekaná smrt.

Traduje se, že zemřít přímo na scéně, ať už na prknech, která znamenají svět nebo před kamerou, je pro herce ten nejvysněnější odchod. Milana Lasicu takový osud potkal. Před třemi lety během představení dozpíval písničku s názvem Ja som optimista, uklonil se a pak se sesunul k zemi. Zkolaboval přímo na jevišti, a i přes rychlou lékařskou pomoc se ho oživit nepodařilo. Příčinou smrti byla náhlá porucha srdečního rytmu, bylo mu 81 let.

Milan Lasica zemřel na jevišti, jeho odchod zasáhl Slováky i Čechy:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.