Celebrity

8. března 2022 11:11

Tamara Fränzlová

Výzva manželky prezidenta Zelenského: Ukažte tváře mrtvých dětí ruským matkám

Kdo je Olena Zelenská?

Ruská agrese nezná slitování a Putinova armáda i nadále na Ukrajině páchá zločiny proti lidskosti. V bojích umírají nejen vojáci, ale i civilisté, včetně těch nejnevinnějších – dětí. První dáma Ukrajiny Olena Zelenská proto zveřejnila na svém instagramovém účtu fotografie dětí zabitých okupanty během invaze. „Až bude Rusko opět tvrdit, že neútočí na civilisty, ukažte jim tyto fotky!“ vyzývá veřejnost a média.

Manželka ukrajinského prezidenta Olena Zelenská je obrovskou oporou nejen pro svého muže, který se stal národním hrdinou a symbolem ukrajinské rezistence, ale také pro celou Ukrajinu. Prostřednictvím sociálních sítí se snaží povzbuzovat svůj lid, jakkoli je to v nejnáročnějších životních chvílích možné. Kromě slov podpory však veřejnosti nastavuje i drsné zrcadlo války.

Kolik dětí ještě musí zemřít?

Na svém instagramovém profilu Zelenská zveřejnila černobílé fotografie dětí, které zahynuly během ruské invaze. U každého zarmucujícího snímku uvádí věk, jméno a tragické okolnosti smrti. „Na Ukrajině už zemřelo minimálně 38 dětí. A tohle číslo právě v tento moment možná roste kvůli bombardování našich mírumilovných měst!“ varovala Zelenská.

„Když lidé v Rusku řeknou, že jejich vojáci neubližují civilnímu obyvatelstvu, ukažte jim tyhle obrázky! Ukažte jim tváře dětí, které ani nedostaly šanci vyrůst. Kolik dětí musí ještě zemřít, než se podaří přesvědčit ruské vojáky, aby přestali střílet a svolili k humanitárním únikovým trasám?“ apelovala na veřejnost i média a zároveň vyzvala světové mocnosti k zavedení bezletové zóny nad Ukrajinou.

Ve svém příspěvku odvážná první dáma zmínila, že ruské ženy musí vidět, co jejich manželé, bratři a synové dělají na ukrajinském území. „Ruští okupanti zabíjejí ukrajinské děti. Vědomě a cynicky,“ napsala na sociální síť Zelenská. Mezi fotografiemi zabitých dětí se tak na jejím profilu objevil například 18měsíční chlapeček Kirill z Mariupolu, který zemřel během ostřelování města a rodiče mu už nedokázali pomoci, nebo šestiletá Sofie zastřelená v autě spolu se svým měsíc a půl starým bratříčkem, matkou, babičkou a dědečkem prchajícími z Nové Kachovky.

„Apeluji na všechna nezávislá média světa! Šiřte tuto příšernou pravdu: Ruští okupanti zabíjejí ukrajinské děti,“ napsala rezolutně na konci příspěvku manželka ukrajinského prezidenta. „Dejte ruským ženám najevo, že jsou osobně zodpovědné za smrt každého ukrajinského dítěte, protože k těmto zločinům dali tichý souhlas,“ uzavřela silný instagramový post Olena Zelenská.

Sdílejte článek
Štítky válka Vladimir Putin Ukrajina děti Volodymyr Zelenskyj Rusko Mariupol matky Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj Olena Zelenská Jelena Zelenskaja

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.