Celebrity

16. června 2024 20:04

David Laštovka

Vztah Evy Jakoubkové a Petra Nováka: Žádný intimní život, proudy alkoholu a pak rozvod

Život Evy Jakoubkové, která patřila k nejkrásnějším českým herečkám, vyhasl předčasně. Dožila se pouhých 53 let. Její smrt, od které 14. června uplynulo devatenáct let, je dodnes zahalena tajemstvím. Jaké bylo její soukromí?

Životní láskou herečky Evy Jakoubkové byl o sedm let starší zpěvák Petr Novák. Brali se po dvouleté známosti v roce 1984. Navenek působili jako jedna duše. Nejvíce je spojoval alkohol, kterému oba holdovali, ale milostný život mezi nimi prakticky neexistoval. „Jednou se nám Petr zmínil, že přes rok a půl spolu neměli sex, čímž nám úplně vyrazil dech. Nechápali jsme to,“ prozradil redaktorovi webu Prima Ženy Novákův dlouholetý parťák z kapely Karel Kahovec.

Čtěte také: Herečka Eva Jakoubková se upila k smrti. Proč s manželem Petrem Novákem neměli sex?

Fingovaný rozvod kvůli bytu

Po třech letech se naoko rozvedli, protože Petr Novák vlastnil ještě jeden byt v centru Prahy a hrozilo, že mu ho komunisté seberou. V jejich vztahu a způsobu života se ale vůbec nic nezměnilo, jen spolu žili bez papíru. Láska k alkoholu se talentovaným umělcům nakonec stala osudnou. Oba se upili k smrti. Novák se dožil pouhých jednapadesáti let, zemřel v roce 1997, Jakoubková ho přežila o osm let, bylo jí třiapadesát let.

Byla zavražděna?

Smrt Evy Jakoubkové je dodnes zahalena tajemstvím. Bez známek života byla nalezena ve svém bytě. Za příčinu smrti bylo označeno vyčerpání organismu z důvodů nadužívání alkoholu. Blízcí kamarádi se však domnívali, že mohlo jít i o vraždu.

Mohlo by vás zajímat: Petr Novák rozpůjčoval miliony. Přišel i o chalupu. Proč se rozvedl s Jakoubkovou?

„Ona byla dobrá duše. Lepily se na ni divné existence, kterým půjčovala peníze. A někdy i dost velké částky. Nosila při sobě takovou brašničku, v níž měla podepsané směnky od těch dlužníků. Ta taštička se po její smrti ale nikde nenašla. Že byla závislá na alkoholu, který ji ničil, je také pravda. Říkal jsem Evě, že v rodině může pít jenom jeden, aby ten druhý toho prvního mohl zachránit. Jenže Petr pil první ligu a Eva ho posléze bohužel chtěla zřejmě trumfnout,“ zmínil po její smrti v deníku Blesk hudebník a výtvarník Jan Antonín Pacák, který patřil k blízkým přátelům Evy Jakoubkové.

Česká zpěvačka Victoria Velvet byla zavražděna v Turecku:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.