Celebrity

14. června 2024 09:26

Eliška Reiglová

Zpěvačku Victorii Velvet zastřelil manžel. Vyostřila se hádka, řekl syn, který přihlížel

Zavražděná česká zpěvačka v Turecku

Populární zpěvačka a později také influencerka Victoria Velvet je po smrti. Ve věku pouhých 40 let zemřela rukou svého manžela Thomase Blytha, který později podle tureckých médií sám spáchal sebevraždu. K hrůzné události došlo za přítomnosti jejich tří dětí v jejich vile v Ankaře. Motivem podle tureckých zdrojů měla být žárlivost.

Victoria Velvet se do České republiky přistěhovala už jako teenagerka, její matka byla původem z Jihoafrické republiky, otec Čech. Brzy se prosadila jako zpěvačka. Lidé si zpívali její cover verzi hitu Hotel California, později vlastní písně jako Léto či Boneshakin' Hot. Byla už dvojnásobnou maminkou a pod srdcem nosila dalšího potomka, když se rozhodla odstěhovat.

„V lednu se budeme s dětmi stěhovat do Turecka. Manžel tam rozjíždí firmu a já mu s tím budu pomáhat. Mrzí mě, že opouštím Česko, mám to tady ráda. Ale zároveň se strašně těším, že brzy budeme všichni pohromadě,“ řekla tehdy zpěvačka, jak ji cituje web iDnes.cz. Podle zpráv z tureckých médií to byl právě žárlivý manžel, kdo zpěvačku zavraždil .

Vražda a sebevražda

Podnikatel skotského původu Thomas Blyth s rodinou kvůli práci mnoho času netrávil, pracoval v zahraničí, a tak stěhování do Ankary, kde všichni žili pod jednou střechou, vypadalo jako rozumný a logický krok. Victoria ještě před odletem tvrdila, že její vyrůstající děti k životu potřebují otce. Nejstaršímu dítěti je dnes 14 let.

Činorodá Victoria, kterou lidé na Instagramu milovali i díky její parodii na Ivanu Trump, jíž dala jméno Ivanana, v Turecku nezahálela. Podle informací tureckého deníku Hürriyet založila pět organizací zaměřených na sport, umění a sociální solidaritu. Rovněž měla dobrovolničit v rámci zlepšení česko-tureckých vztahů.

Čtěte také: Nejlepší herec mezi českými vrahy zabíjel proudem kvůli žárlivosti. Hájil se jako ze scénáře

Život zpěvačky vyhasl 11. června poté, co se vyostřila hádka s manželem. Podle deníku Hürriyet jeden z chlapců na policii vypověděl, že vše začalo kvůli zprávám v telefonu jeho matky. Thomas Blyth pak sáhl po zbrani a zastřelil ji, načež ukončil i svůj život. Všechny tři děti páru byly předány příbuzným v České republice, těla manželů jsou stále v Ankaře kvůli pitvě a dalšímu vyšetřování.

Smutné vyjádření rodiny

„V této těžké době bychom rádi požádali o soukromí rodiny. Ztráta blízkých je nesmírně bolestivá, přičemž celá rodina potřebuje čas na zpracování tohoto neštěstí a zjištění všech nezbytných záležitostí, které s těmito okamžiky souvisí,“ sdělili členové rodiny ústy svého zástupce Davida Němečka. Tiskový mluvčí ministerstva zahraničí David Drake dodal, že české úřady jsou ve spojení s rodinou a poskytují konzulární asistenci.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.