Celebrity

17. dubna 2022 08:49

David Laštovka

Manželé Ivan a Klára Trojanovi: Krize překonáváme, nenecháváme věci zahnít

Gump - pes, který naučil lidi žít - upoutávka

Zatímco v profesním životě se Ivan Trojan už delší čas vyhřívá na hereckém výsluní, v tom soukromém to vždycky tak růžové nebylo. Jeho milovanou manželku Kláru, kterou si bral před třiceti lety a má s ní čtyři děti, sužovaly nesnesitelné deprese. Jak se s nimi slavný pár naučil žít?

Má báječného muže, čtyři bezvadné děti, syn Josef pokračuje v rodinné tradici a roste z něj úspěšný herec, přesto bývaly dny, kdy by nejraději vůbec nebyla. Mohly za to deprese, s nimiž herečka Klára Pollertová-Trojanová řadu let bojovala.

„Vím, že když to přichází, začnu se proměňovat, začnu být hodně popudlivá, agresivní, unavená, přestane mě všechno bavit a celé to stojí za prd. V tom stavu, kdy to přijde, nejde přemýšlet o nějaké své hodnotě, protože v tu chvíli já sama pro sebe hodnotu nemám. Pak se zvyšují dávky antidepresiv, a teprve když zaberou, se člověk vrací do normálního stavu, řekla bych sám do sebe, do své osobnosti,“ popsala před pěti lety manželka Ivana Trojana v pořadu Českého rozhlasu Noční Mikrofórum.

To, čím prochází, nesla velmi špatně. „Vždycky si myslím, že to zvládnu sama, ale nikdy to nezvládnu. Pak se ptám, proč jsem to nezvládla a proč jsem opět zklamala. Léky už tedy nevysazuji, to jsem zkoušela a bylo to špatné,“ svěřila se Klára. O to více je vděčná svému manželovi, který s ní její deprese trpělivě prožíval a byl jí obrovskou oporou. „Jsem nesmírně šťastná, že Ivana mám. Máme nesmírně hezký vztah. Čtyři děti. To je prostě paráda,“ vylíčila herečka.

Jak doma řeší manželskou krizi?

Je vidět, že Ivan Trojan je muž, jaký má být, a rodina je pro něj vším. „Když přijde krize, je důležité nezapomenout na to, proč jste se brali a co bylo to hezké, co vás spojuje. A snažit se tu krizi překonat a vydržet, ne se při první příležitosti rozvádět. Oba věříme, že to nemá a nesmí skončit. Je důležité si uvědomit, že muž a žena jsou různé bytosti s jiným myšlením a řeší situace jinak. Musíte se vžít do pocitů druhého, něco tolerovat a něco si vyříkat, nenechávat věci zahnít,“ prohlásil Trojan v rozhovoru pro Novinky.cz.

S Klárou se seznámili v divadle při práci. „Hráli jsme druhým rokem na Hradě Sen noci svatojánské. Byli jsme s Tomášem Töpferem a panem Kačerem první parta, která to rozjela. Ten druhý rok přišel ročník, jenž hrál elfíky – a jedním z nich byla právě Klára. Tam to začalo... Nebylo to jasné hned, ale posléze to jasné bylo,“ uvedl herec. V roce 1992 se vzali a postupně se jim narodili čtyři kluci: Josef, František, Antonín a Václav.

Ivan Trojan patří nejen mezi nejobsazovanější české herce, ale je i vyhledávaným dabérem. V novém českém rodinném filmu Gump – pes, který naučil lidi žít, propůjčil svůj hlas hlavnímu psímu hrdinovi. O tom, jak se mu to povedlo, se můžete přesvědčit v neděli 17. dubna, kdy snímek ve 20:15 vysílá TV Prima.

Sdílejte článek
Štítky krize rodina deprese herec děti manželství Ivan Trojan Klára Pollertová-Trojanová Gump – pes, který naučil lidi

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.