Průměrná délka mužské chlouby ve světě: Češi vévodí Evropě, stejně dopadli Senegalci

Pravda o ideální délce penisu - Lutro

Ne že by šlo o nějakou soutěž, ale nejen muži jsou jistě zvědaví, jak jsou na tom jejich chlouby ve srovnání se zahraniční konkurencí. Nově zveřejněná online mapa vycházející z vědeckých studií nám toto srovnání poskytuje, a to s přesností na dvě desetiny.

Skupina vědců z Německa si dala tu práci a sestavila mezinárodní srovnání průměrných délek penisů (ve ztopořeném stavu) napříč celým světem. Hotový žebříček nakonec vědci zveřejnili na webu WorldData.com, kde přidali i přehlednou mapu. Při jeho tvorbě odborníci analyzovali více než 40 různých studií pokrývajících téměř 90 zemí.

Podívejte se: Mapa průměrné délky penisů

Jen pro zajímavost, celosvětový průměr délky penisu aktuálně vychází na 13,58 cm, přičemž globálnímu žebříčku vévodí Ekvádor s průměrnou délkou 17,61 cm, zatímco na úplně poslední příčce se nachází Kambodža, jejíž průměr jen o čtyři milimetry překročil hranici 10 cm. Česká republika aktuálně v žebříčku chybí, nicméně máme-li vycházet z dostupných statistik, patří na špici Evropy.

V současném žebříčku je nejvýše položenou evropskou zemí na 9. místě Nizozemsko s průměrnou délkou 15,78 cm. Velká studie provedená emeritním profesorem psychologie Richardem Lynnem před dekádou zjistila, že průměrná velikost penisu českých mužů je 15,89 cm. Tato cifra by ve zmíněném žebříčku Česko katapultovala na sdílené šesté místo po bok Senegalu – a to o celé 2 milimetry nad Nizozemsko, které je jedinou evropskou zemí v top desítce žebříčku.

Čtěte také: Nedostatek sexu působí na naše tělo. U žen klesá libido a milování může bolet

Za Ekvádorem skončili Kamerun, Bolívie, Súdán, Haiti, Senegal, Gambie, Kuba, Nizozemsko a Zambie. Do top dvacítky se vešli ještě Francouzi (15,74 cm) a Italové (15,33 cm), jinak většinu zemí i zde tvoří zástupci z Afriky. Naši sousedé Němci (14,52 cm) a Rakušané (14,53 cm) skončili podobně jako Poláci (14,29 cm) zhruba v polovině žebříčku. Slovensko na mapě zatím rovněž chybí.

Chvost seznamu naopak tvoří převážně asijské země, jež okupují patnáct posledních příček. Šestnáctí od konce skončili Rumuni (12,73 cm) a jen o dvě příčky nad nimi Irové (12,78 cm). Ty stejně jako Turky, Brity, Rusy či Řeky porazili častými stigmaty opředení Japonci, kteří s výsledkem 13,56 cm ve skutečnosti skončili hned za Spojenými státy (13,58 cm).

Zdroj: www.worlddata.info, www.researchgate.net

Ondřej Trojan popsal pro Prima Ženy zajímavosti i data, která už dnes víme o ženském orgasmu: