Celebrity

26. září 2023 11:25

Vanesa Havlíková

Marika Gombitová o fatální autonehodě: Byla jsem nemocná a nikam jsem jet nechtěla

Marika Gombitová v 7 pádech Honzy Dědka

Úspěšná slovenská zpěvačka Marika Gombitová (67) navštívila po delší době Prahu. Přivedly ji tam pracovní povinnosti spojené s lednovými koncerty, na které se už nyní moc těší. Zavítala také do talkshow Honzy Dědka, kde se vrátila ve vzpomínkách k tomu, co předcházelo nehodě, jež ji upoutala na invalidní vozík.

Marika Gombitová už dříve promluvila o chystaných koncertech v rozhovoru pro magazín Showtime. „Českou republiku miluji a moje fanoušky obzvlášť, tak jako na Slovensku. A tu radost a lásku, co mi čeští fanoušci a fanoušci vůbec dávají, jim chci oplatit a tohle je taková příležitost. Budu vystupovat s kapelou, budu tam mít hosty. Myslím, že se mohou těšit i na nové písničky,“ odhalila.

Na konzervatoři neuspěla

Přestože má zpěvačka vskutku jedinečný hlas, začátky pro ni nebyly tak jednoduché. „Šla jsem na zkoušky na konzervatoř, ale nebyla jsem úspěšná, nepřijali mě. Tak jsem šla na náhradní školu, na střední průmyslovou školu strojní,“ uvedla.

Přečtěte si: Marika Gombitová se stáhla z veřejného života. Potřebovala jsem nabrat síly, říká

„V kapele Modus jsem začala hrát na bicí a potom se pan Kamil Peteraj ozval, proč nezpívám, že je třeba mi dát víc písniček. Chtěla jsem zpívat, ale Janko Lehocký mi tehdy říkal, že se ještě musím hodně učit, abych byla v pohodě a zpívala. Kamil to ale nakonec zařídil. Nejprve jsem měla jednu písničku, pak dvě, po dvou letech tři. Pak jsem šla na Bratislavskou lyru, kterou jsem vyhrála,“ zavzpomínala na své hudební začátky Marika Gombitová v 7 pádech Honzy Dědka, které uvidíte v úterý od 21:45 na Primě.

Mariku Gombitovou čekají v Praze pracovní povinnosti:

Na invalidní vozík ji upoutala autonehoda

S kapelou Modus zažila Gombitová spoustu krásných dní, jeden se však proměnil v ten zcela nejhorší – 30. listopadu roku 1980 se jí totiž navždy změnil život. Tehdy nemocnou zpěvačku čekal koncert v Brně, kterého se musela zúčastnit. To se jí však nakonec stalo osudným.

Noční automobilovou nehodu přežila, navždy ji ovšem upoutala na invalidní vozík. „Nechtěla jsem na ten koncert jet, protože jsem se cítila špatně. Měla jsem angínu a s nemocným hrdlem se špatně zpívalo. Volala jsem kapelníkovi Jankovi Lehockému, aby mě omluvil, že nemůžu na ten koncert. On mi ale říkal, že tam musíme jet, takže jsem musela. Cítila jsem ale, že nemám jet,“ prozradila detaily.

Čtěte také: Marika Gombitová po nehodě skončila na vozíku. Ze tří svateb sešlo. Plánovala i adopci

„Po půl roce jsem se vrátila na jeviště. Šla jsem na Bratislavskou lyru jako host. Obdivuji samu sebe, kde jsem nabrala odvahu, sílu a hlas. Po autonehodě jsem byla na léčení v Kladrubech a tam jsem neměla možnost zpívat. Chodila jsem za klavír, hrávala jsem si, ale hlas nebyl takový, abych mohla zpívat. Proto říkám, že se obdivuji, že jsem šla na tu Lyru a odzpívala to. Ale šlo mi to,“ dodala zpěvačka na závěr.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.