Celebrity

17. března 2022 06:00

David Laštovka

Markéta Hrubešová byla zamilovaná do Lukáše Vaculíka. Jak to mezi nimi dopadlo?

Recept na šťastný vztah podle Markéty Hrubešové: Podle herečky stačí jen tyhle dvě věci!

Poprvé se před kamerou svlékla ve svých šestnácti letech ve filmu Oznamuje se láskám vašim, v němž ji čekala milostná scéna s o deset let starším Lukášem Vaculíkem. Jak to spolu měli ve skutečnosti? Nestárnoucí herečka Markéta Hrubešová, která miluje vaření, slaví životní jubileum. Je jí padesát let.

Markéta Hrubešová, která si zahrála i v seriálu Slunečná, na sebe výrazněji upozornila už jako studentka ve filmu Karla Kachyni Oznamuje se láskám vašim (1988). Před kamerami se svlékla, natočila na tu dobu velmi odvážené scény a stala se sexysmbolem.

Během natáčení navíc podlehla šarmu o deset let staršího Lukáše Vaculíka. Jak s odstupem let s úsměvem vzpomíná, byla do něj skutečně zamilovaná. „Jasně, Lukáše jsme přece milovaly úplně všechny... Neměla jsem sice jeho plakát nad postelí, to ne, ale idolem pro mě samozřejmě byl. Natáčení jsem proto prožila v jakémsi transu a částečném bezvědomí. Když jsem ho poprvé uviděla, tak jsem skoro omdlela,“ svěřila se Markéta.

Hrubešová: O mojí náklonnosti Vaculík věděl. Dodnes máme hezký vztah

Že na něm může oči nechat si Vaculík nemohl nevšimnout, situace ovšem nezneužil. Působil jako pravý gentleman. „On to musel vědět... A dodnes jsem mu nesmírně vděčná za to, jak se ke mně choval. Byl milý, ohleduplný a v těch mých šestnácti letech mě hezky opečovával, abych to celé vůbec vydržela. Nikdy mi navíc nedal najevo, že jsem začínající herečka a že o herectví ještě nic nevím, že ho zdržuju nebo že něco nezvládám. Byl vážně skvělý,“ popsala Markéta, která se s Lukášem Vaculíkem dodnes velmi ráda vídá.

„Je mezi námi něco, čemu já říkám ‚něžné přátelství‘. Vždycky když se spolu znovu potkáme, tak se tomu všemu smějeme. Když jsme natáčeli seriál Temný kraj, před kamerou jsme se setkali po neuvěřitelných třiceti letech a bylo to hrozně dojemné,“ uvedla herečka.

Rakovina řádí v její rodině. Vzala jí už dva nejbližší

Markéta Hrubešová kvůli rakovině přišla o otce i babičku. „Bylo to dvakrát fatální. Tahle ošklivá nemoc se v naší rodině bohužel vyskytla několikrát,“ povzdechla si. I proto chodí pravidelně na kontroly a snaží se pomáhat ostatním. Zapojila se například do kampaně na podporu boje proti rakovině prsu. „Já sama mám s rakovinou, i když ne přímo s rakovinou prsu, zkušenost, dostala se velmi blízko k mé rodině. Proto jsem zodpovědná a lékařskou prevenci nepodceňuju a přála bych si, aby byly stejně zodpovědné všechny ženy. Každá smrt je smutná, ale zbytečná je ještě smutnější. Prevence v boji s touto nemocí je nesmírně důležitá, když se na ni přijde včas, je velká naděje na záchranu,“ zdůraznila herečka.

Zdroj: Novinky.cz, Blesk, MF Dnes, archiv autora


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.