Marta Kubišová skončila v nemocnici. Od zdravotníků navíc dostala vyčiněno

7 pádů Honzy Dědka (42) - Marta Kubišová

Zpěvačka Marta Kubišová (80) na sebe musí dávat pozor, jak jí sdělili v nemocnici, kam se dostala kvůli dehydrataci. V létě měla potíže s dýcháním, nyní nedbala na pitný režim. Jak se aktuálně cítí?

„Snažím se teď pít alespoň 1,5 litru tekutin denně. Ale musím se zároveň šetřit,“ svěřila ve vysílání ČRo Dvojka Marta Kubišová. Nemohla kvůli zdravotním potížím dorazit na vysílání sobotního pořadu. „Mrzí mě to, ale necítím se ještě dobře,“ popsala zpěvačka svůj aktuální stav a dodala, že jak začala více pít, musí se raději držet poblíž toalety.

O slavnou zpěvačku měli fanoučci největší strach loni v létě, když ji postihla perforace střev a musela na operaci. „Perforace střeva je jednoznačně akutní záležitost, může být komplikovaná zánětem, která může skončit i následnou smrtí. Je to stav, který se musí řešit ihned,“ popsal pro CNN Prima NEWS gastroenterolog v IKEM Jan Král.

„Pro staršího člověka to může být zatěžující operace, ale pokud se u pacienta neobjevily komplikace, dá se to řešit velice elegantně,“ popsal dále. Perforace střeva je podle něj spíše výjimečný stav. Symptomy přitom mohou být zprvu velice mírné.

Mohlo by vás zajímat: Marta Kubišová po perforaci střev promluvila o svém zdraví. Zpívat už nikdy nebudu

I přesto, že podzim začal velmi teplými dny, dále už se bude spíše ochlazovat a Martě Kubišové tedy snad bude po zdravotní stránce už jen lépe. Několikanásobná vítězka Zlatého slavíka a signatářka Charty 77 brzy oslaví 81. narozeniny, přejeme tedy s předstihem hlavně zdraví a sílu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.