Celebrity

23. září 2022 06:05

David Laštovka

Marta Kubišová po perforaci střev promluvila o svém zdraví. Zpívat už nikdy nebudu

Zpěvačka Marta Kubišová před několika týdny skončila v nemocnici. Stejně jako před dvaadvaceti lety se u ní objevila akutní perforace střev. Jedná se o velmi nebezpečný stav, který bez včasného zásahu lékařů může vést až ke smrti pacienta. Zpěvačka, která 1. listopadu oslaví 80. narozeniny, pro web Prima Ženy prozradila, jak se po operaci cítí a jak se jí daří.

Jakmile u ní nastaly bolesti břicha, hned tušila, co se děje. Stejný zákrok prodělala před dvaadvaceti lety. K lékařům už přišla s jasnou diagnózou, a ještě ten den ji čekal nezbytný zákrok, který jí zachránil život. Pokud by neměla předchozí zkušenost, zřejmě by lékařskou pomoc nevyhledala a zkoušela to vyléčit doma, což by pro ni mohlo mít fatální následky.

Z nemocnice se vrátila před čtrnácti dny a zotavuje se v domácím prostředí. „Je to na mě trochu kách. Největší radost mám z toho, že můžu chodit ven na procházky se svým pejskem, šest a půl roku starou jorkšírkou. Chodit prostě musím, to je nutnost a základ. Musím tu statiku znovu uvést do chodu. Mám ještě šestnáctiletého kocoura, takže doma mám veselo,“ prozradila webu Prima Ženy Marta Kubišová.

Kubišová jako pacientka: Těším se, až se normálně najím

Po návratu z nemocnice musí držet přísnou bezezbytkovou dietu, odpočívat a šetřit se. Oporu má ve své obětavé dceři Kateřině, která ji chodí pravidelně navštěvovat. „Snažím se být ukázněná pacientka, ale abych pravdu řekla, těším se na to, až se budu moci konečně normálně najíst,“ poznamenala zpěvačka.

Jak přiznává, na zdraví jí příliš nepřidalo očkování proti onemocnění covid-19. Absolvovala tři dávky, po té poslední se jí velmi přitížilo. Podlomila se jí imunita, skoro každý měsíc onemocněla chřipkou. „Asi půl roku jsem byla úplně rozložená. Čtvrtou dávku už si rozhodně dát nenechám,“ má jasno česká hudební legenda.

Zpívat už nebude. Po těžké operaci ani nemůže

Blížící se významné životní jubileum, osmdesáté narozeniny, nijak zvlášť neprožívá. „1. listopadu, tedy v den mého narození, je oslavím se svými nejbližšími. O dva dny později se uskuteční koncert v Lucerně, kde budou zpívat mladší kolegové moje písničky. Já budu jenom sedět a koukat. Zpívat nebudu. Obě dvě kapely jsem rozpustila takřka před pěti lety. Po těžké operaci, kterou jsem prodělala se přece nemůžu vytřepat a zkoušet nějaké zpívání,“ sdělila webu Prima Ženy Marta Kubišová, která byla dvakrát vdaná.

Štěstí v lásce příliš neměla. V roce 1969 se provdala za režiséra Jana Němce. Manželství trvalo tři roky. Dva roky po rozvodu byl Jan přinucen odejít do exilu. Jejím druhým manželem se v roce 1974 stal režisér Jan Moravec, s kterým má dceru Kateřinu. Rozchod přišel po sedmi letech.

Přestože v dobách svého mládí patřila Marta Kubišová k nejpůvabnějším českým zpěvačkám a měla spoustu ctitelů, ona sama si to prý nikdy neuvědomovala. S úsměvem tvrdí, že byla jako jeptiška, a když „spadla“ někomu do postele, tak to byl v podstatě omyl, pro který se ani sama nerozhodla. A pokud ji nějaký muž vyvedl párkrát na večeři, měla pocit, že už s ním minimálně ze zdvořilosti musí zůstat napořád.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.