Celebrity

4. listopadu 2023 05:59

David Laštovka

Matka Lucie Vondráčkové má kořeny v Ekvádoru. Bigotní otec ji v těhotenství trápil

Lucie Vondráčková představila nový videoklip

Maminka zpěvačky a herečky Lucie Vondráčková (43) a manželka hudebníka Jiřího Vondráčka, textařka Hana Sorrosová, slaví 65. narozeniny. Pro český showbyznys napsala spoustu textů, které se staly hity. Mezi ten největší patří píseň Dlouhá noc, který nazpívala její švagrová, Helena Vondráčková. V životě to rozhodně neměla jednoduché.

Životní láskou Hany Sorrosové, která se narodila v Praze, ale její otec pochází z Ekvádoru, je o sedm let starší hudebník Jiří Vondráček. Byl to její první a zároveň poslední muž, do kterého se zamilovala. Seznámil je jejich společný kamarád v době, kdy ještě chodili na gymnázium a na prvním rande spolu hráli šachy.

„Asi po čtyřech letech mě stát pustil na tři měsíce za tatínkem do Ekvádoru. Během odbavení jsem Jiřímu řekla, že čekám miminko a odletěla. Jirkovi jsem nedala žádnou možnost na reakci,  prostě jsem pak otočila a odešla,“ zavzpomínala Hana v rozhovoru pro Český rozhlas Dvojka.

Otec ji z Ekvádoru za Jiřím nechtěl zpátky pustit

Když v Ekvádoru rodině oznámila, že bude maminkou, strhla se mela. „Můj táta reagoval strašně. Vůbec se mu to nelíbilo. Jirka měl štěstí, že tam nebyl. Ekvádor je velmi bigotní. Moje babička plakala, byla nešťastná, táta byl naštvaný a mně bylo špatně. Celý pobyt byl šílený. Táta chtěl všem konečně ukázat dceru a ta přijela těhotná. Táta se rozhod, že už mě domů nepustí. Že budu studovat v Oxfordu a že se o mě postarají a že už tam zůstanu. Mně se to ale nelíbilo, byla jsem zamilovaná a vrátila se zpátky za Jirkou,“ přiblížila textařka.

Bratr Lucie, David, se věnuje pokeru

V březnu roku 1980 se jim narodila dcera Lucie, o sedm měsíců později se brali. „Dcera Lucie má nadání na jazyky po mojí mamince, která má státnice z jedenácti jazyků,“ prozradila Hana. Poté se jim narodil ještě syn David, který na rozdíl od své rodiny žije tak trochu v ústraní. Když dostudoval, stal se jeho vášní poker. „Je dobrej, jde mu to. Přijde mi to nepochopitelné, ale on se tím živí. Hraje přes počítač s celým světem, tam začíná tu hru třeba dvě stě tisíc lidí a on se musí dostat do finále, kde už se potom hraje o peníze. Najednou jich tam hraje deset. Žádné štěstí, žádná náhoda, musíš to umět,“ promluvil o něm v minulosti na rádiu Frekvence 1 jeho otec Jiří.

Romantika na Sázavě

Hana s Jiřím jsou spřízněné duše a sehraná dvojice. Oba rádi čtou, především beletrii o středověku. U Sázavy mají srub, kam rádi jezdí, hrají na kytaru a relaxují. Společně píší písně pro řadu interpretů. Vondráček skládá hudbu, Sorrosová texty. V minulosti od nich bral písně například Karel Gott, Karel Zich nebo Helena Vondráčková.

Momentálně nejvíce písní dodávají své dceři Lucii, která je úspěšnou zpěvačkou i herečkou (v úvodním videu se můžete podívat na její nový videoklip). I po třiačtyřiceti letech v manželství z nich stále vyzařuje zamilovanost a úctu k druhému. V mnohém mohou být pro Lucii inspirací. Ta zatím na lásku příliš štěstí neměla, když se po osmi letech rozvedla s hokejistou Tomášem Plekancem, s nímž má dva syny Matyáše a Adama. Nyní randí s o osmnáct let mladším MMA zápasníkem Zdeňkem Polívkou, kterého už představila svým rodičům.

Lucie Vondráčková promluvila v pořadu Povídej o napjatých vztazích s tetou Helenou Vondráčkovou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.