Celebrity

25. října 2023 14:48

David Laštovka

Přítel Lucie Vondráčkové čelil šikaně. Děti ho topily, učitelé hnali do zvláštní školy

Lucie Vondráčková o nové lásce

Současný přítel Lucie Vondráčkové, o osmnáct let mladší profesionální MMA zápasník Zdeněk Polívka, to v životě rozhodně neměl jednoduché. V dětství se stal obětí kruté šikany, a když mu byly dva roky, jeho tatínek onemocněl vážnou nemocí. O své minulosti sportovec nyní otevřeně promluvil.

Sportovec Zdeněk Polívka, který se zpěvačkou a herečkou Lucií Vondráčkovou tvoří pár, si prožil velmi krušné dětství. Byl z devíti dětí, vyrůstal ve skromných poměrech, na kroužky nebo školní výlety nebyly peníze. Když mu byly dva roky, jeho otec onemocněl Alzheimerovou chorobou. Rodina ho odmítla dát do ústavu a obětavě se o něj starala doma. „Když v tom člověk žije, tak vidí, že je to dobrý, dobrý... a pak najednou přestane mluvit. Pral se s tím dlouho, ale ty skoky byly hodně strmé,“ svěřil se Zdeněk Polívka v pořadu 13. komnata.

Při plaveckém výcviku ho spolužáci topili

To však nebyla jediná rána z dětství. Když chodil do čtvrté třídy, přišlo nucené stěhování. O dům, v němž bydleli, se přihlásil restituent. Rodina zamířila do Jičína, kde sehnala bydlení. Děti ve třídě ho ovšem nepřijaly a stal se terčem šikany.

ČTĚTE TAKÉ: Dětská herecká hvězda Roman Čada: Učitelky ho vydíraly, jeho dceru šikanovaly

„My jsme byli prostě jinačí než naši vrstevníci a myslím, že šikana je právě vždycky důsledkem, když je někdo odlišný, tak je terč. Chodili jsme do třídy se sestrou a byli jsme zamlklí, nesocializovali jsme se. Začalo to pozvolna. Nejdřív to byly jen posměšky na naše příjmení, že je nás hodně, že nám to nejde ve škole. Pak se přidala i fyzická šikana, kdy mně děti třeba topily při plaveckém výcviku,“ popsal Polívka.

V páté třídě propadl. Chtěli ho dát do zvláštní školy

Zpětně vidí jako chybu, že si všechno nechávali líbit. Chybělo mu sebevědomí, stal se odevzdaným outsiderem. „My jsme tomu, co o nás říkali, uvěřili. To je nejhorší, když uvěříte, co říkají ostatní. Sám jsem se odsuzoval, že nemám asi právo na fajn život,“ přiblížil Zdeněk.

Matce se s problémy nesvěřil, všechno dusil v sobě, což se projevilo i na jeho školním prospěchu. V páté třídě propadl a přišel návrh, aby byl zařazen do zvláštní školy. To ale maminka nedovolila. Poslední kapkou bylo, když ho jedna dívka shodila z kola do prázdné nádrže.

Maminka poté rozhodla, že se odstěhují z Jičína do Nymburka. Jak se ukázalo, šlo o šťastné rozhodnutí. „Nastoupil jsem do nové školy a tam mě přijali. V páté třídě v Jičíně jsem propadl a v Nymburce v šesté jsem měl vyznamenání. To mi dalo ten ‚aha' moment,“ zavzpomínal nynější přítel Lucie Vondráčkové. Jeho život poté konečně nabral ten správný směr.

Lucie Vondráčková promluvila o dětech a vztazích:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.