Celebrity

10. listopadu 2023 06:00

David Laštovka

Medvecká si vzala první lásku a nyní je šťastnou babičkou. Titul získala bez maturity

Style - Medvecká

Herečka a dabérka Taťjana Medvecká, která slaví 70. narozeniny, stárne s grácií a dokazuje, že věk je pouze číslo. Během své bohaté kariéry natočila desítky filmů a seriálů. Jaké je její soukromí?

Životní láskou Taťjany Medvecké je scenárista a dramaturg Jiří Dufek. Seznámili se během studií na DAMU a táhnou to spolu už téměř padesát let. Jejich manželství patři mezi idylické. Mají spolu dvě dcery, Kateřinu a Kristinu, díky nímž už se herečka stala babičkou.

„Je to velký dar, velké štěstí. Jsem za to vděčná, že jsem se toho dožila. Ty malé bytosti, to je prostě fakt zázrak. Když se na ně koukáte, tak si říkáte, panebože, snad se nic nestane, snad jim bude dopřáno zažít krásný plnohodnotný život. Ta čistota, energie, verva a nadšení, se kterým se zmocňují světa, to je prostě odzbrojující. Jako každá babička jsem z toho úplně naměkko,“ svěřila se Taťjana Medvecká v rozhovoru pro MF DNES.

ČTĚTE TAKÉ: Tady panuje kult matky. Taťjana Medvecká prozradila, jak těžce nesly její slávu dcery

Z baletu ji vyhodili. Střední školu nedokončila

Její cesta na herecké výsluní byla trnitá. Původně navštěvovala baletní soubor Národního divadla, odkud ji vyhodili, neboť byla příliš vysoká. Ukončila studium na gymnáziu a nevěděla, co dál. Profesorka v lidové škole umění, ke které vzhlížela, jí doporučila, ať si podá přihlášku na DAMU. Přestože neměla ukončenou střední školu, zkoušky úspěšně složila a byla přijata. Je tak patrně jedinou českou herečkou, která má vysokoškolský titul, aniž by měla maturitu. Medvecká si zahrála například v seriálech Cesty domů či Polda, také ve filmu Řekni to psem. Vše můžete sledovat na platformě prima+.

Po absolvování DAMU získala angažmá v činohře Národního divadla v Praze a o rok později získala první větší filmovou roli v komedii Marečku, podejte mi pero!, kde si zahrála po boku herce Jiřího Schmitzera. Díky svému krásnému hlasu se výrazně prosadila také v dabingu, za což byla odměněna i Cenou Františka Filipovského. Za divadelní výkony dvakrát obdržela Cenu Thálie a ve své sbírce má i Českého lva za Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli za film Dům.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.