Celebrity

6. února 2024 08:30

Eliška Reiglová

Nostradamovo proroctví: Předpověděl, že letos bude vláda Karla III. předčasně ukončena

Zástupci Buckinghamského paláce v pondělí oznámili, že král Karel III. (75) trpí rakovinou. Podrobnější informace nebyly uvedeny, ale mnoho lidí si vzpomnělo na jednu z predikcí francouzského astrologa Nostradama ze 16. století. Ten ve své knize Les Propheties (Proroctví) totiž předpověděl, že letos bude králova vláda předčasně ukončena. Mohl mít pravdu?

Rakovina krále byla odhalena v souvislosti s léčením zvětšené prostaty. Minulý týden opustil nemocnici v Londýně, kde kvůli tomu absolvoval zákrok. „Při zákroku kvůli zvětšené prostatě, který král nedávno podstoupil, vyšla najevo jiná, nesouvisející potíž. Následné diagnostické testy potvrdily formu rakoviny,“ uvedli v prohlášení zástupci Buckinghamského paláce.

Monarcha na doporučení lékařů odkládá účast na veřejných akcích a ačkoliv započíná léčbu, administrativní práci se bude věnovat nadále a zůstává optimistický. To ovšem na rozdíl od těch, kteří se doslechli o proroctví astrologa Nostradama, podle nějž má být vláda Karla III. právě letos předčasně ukončena.

Proroctví Nostradama

Nostradamus ve své knize předpověděl ledacos, k některým událostem pak skutečně došlo. Vyplnila se například proroctví o kruté smrti krále Jindřicha II., velkém požáru Londýna, atentátu na Kennedyho či svržení bomby na Hirošimu a Nagasaki. S děsivou přesností pak předpověděl také nástup Adolfa Hitlera.

Za života byl Nostradamus v rodné Francii známý jako astronom a morový doktor, celosvětově ho jeho kniha proslavila až po smrti. Svá proroctví v ní nicméně interpretoval dost krypticky, a tak si je lidé mohou překroutit po svém a spojit s ledasčím. Pro rok 2024 ovšem jasně předpověděl právě předčasné ukončení vlády krále, který nastoupil na trůn v roce 2022.

Podle Nostradama by se poté žezla měl ujmout někdo jiný (pravděpodobně princ William), kdo bude vládnout podstatně déle. Analytici zabývající se jeho knihou nepředpokládají, že by Karel III. zemřel, spíše si myslí, že abdikuje. Diagnóza rakoviny však vzbuzuje obavy, že další temné proroctví bude naplněno.

O rakovině krále informoval Buckinghamský palác:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.