Michael Kocáb zavzpomínal na románek s Patrasovou. Říkala o něm, že je jako Vinnetou

Michael Kocáb v 7 pádech Honzy Dědka

Michael Kocáb v oblíbené talk show zavzpomínal hned na několik významných událostí svého života. Na lásku k Dagmar Havlové, o které dodnes mluví jen v dobrém, na setkání s Michaelem Jacksonem i na Václava Havla o jeho první ženu Olgu.

Muzikant Michael Kocáb zanedlouho oslaví 70. narozeniny a jak prozradil v pořadu 7 pádů Honzy Dědka, kulatiny příliš v lásce nemá. „Nemám kulatiny rád a ty moje, to je úplný výsměch mým představám o mém životě. Snažil jsem se tomu zabránit a skoro to vyšlo, ale na poslední chvíli se to zvrtlo a nastane to. Já se pořád cítím na nějakých 27,“ řekl.

Přišel frajer se saxofonem a bylo po srandě

V minulosti Kocáb chodil s Dagmar Patrasovou, která o něm kdysi řekla, že má stejné charakterové vlastnosti jako Vinnetou, tedy že je čistý, charismatický člověk pevných zásad. „Dáda má odhad. Vždycky měla odhad. To je moc dobrá osoba. To byla moje spolužačka. Já do ní byl těžce zabouchnutý. To byla hezká holka. Je. Chodili jsme spolu a pak přišel nějaký frajer se saxofonem a bylo po srandě,“ zavzpomínal muzikant.

Felix Slováček o honorářích: Dělil je Ladislav Štaidl, nejvíc dával Gottovi a pak sobě

Olga Havlová a volba prezidenta

Řeč přišla také na Václava Havla. „Krátce po Sametové revoluci za mnou přišel Havel a říkal, že by do týdne potřeboval složit fanfáry pro stráž Pražského hradu. Říkal jsem: Vašku, neblázni. Za týden by to nesložil ani Smetana. Za týden můžeš udělat revoluci, ale fanfáry ne. Nakonec mě donutil, tak jsem to skutečně udělal. A hrají to dodnes. Ani korunu jsem za to nedostal,“ posteskl si.

„Fakt je ten, že většina Občanského fóra uvažovala o tom, že by budoucím prezidentem by měl být Dubček. Nám bylo s Michalem Horáčkem jasné, že když to bude Dubček, může převrat skončit tím, že sice dojde k velkému uvolnění, ale stát zůstane na socialistických základech. Tak jsem usilovným bojem docílil toho, že se začalo jednat o Václavu Havlovi. Zprvu to neprocházelo, až po třech etapách jednání nakonec došlo k tomu, že to bude Václav Havel. On mě ale zprvu nepodržel, z jednání odešel. Tvrdil, že by to Olga v životě nedovolila. Tak jsem šel za Olgou, to bylo vybaveno během 5 minut. Věděla, že to takhle končí, že je na to adeptem a že mu bránit nebude. Tak pak se to prolomilo,“ popsal Michael Kocáb.

Setkání s Michaelem Jacksonem

V pořadu 7 pádů Honzy Dědka, které můžete sledovat v úterý 23. dubna od 21:15 na Primě, Kocáb zavzpomínal i na setkání s Michaelem Jacksonem. „Seděli jsme ve čtyřech, Havel, já, Jackson a jeho manažer. Havel na něj hned zkraje přišel s existenciální otázkou, jestli ho netíží břemeno popularity. On říkal, že o tom nepřemýšlel, že je rád, že prodá hodně desek,“ vyprávěl Kocáb a dodal, že Havel pak položil další asi dvě existenciální otázky. „Vůbec se u toho Jacksona nechytal. Michael oněměl a začal mluvit jeho manažer. Až Michael Jackson udělal gesto, aby přestal mluvit, vzal si slovo a udělal si takovou dvacetiminutovou přednášku o ekologii a životním prostředí, která byla na úrovni generálního tajemníka OSN. Vašek koukal a viděl jsem v Havlovi přerod, jak se z něj stává fanoušek Michaela Jacksona.“

Michael Kocáb v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS promluvil o svém otci a dětství:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.