Celebrity

6. září 2023 06:00

Marie Makovská

Milenu Steinmasslovou si vojáci lepili na skříňky. Bylo to díky malé, ale důležité roli, říká

Milena Steinmasslová v 7 pádech Honzy Dědka

Herečku Steinmasslovou zná každý pod křestním jménem Milena. To ovšem v občanském průkazu nemá. V oblíbené talkshow prozradila, jak k němu přišla, a zavzpomínala také na několik slavných rolí.

„Jsem pokřtěná Miloslava,“ překvapila v 7 pádech Honzy Dědka slavná herečka, která se jako Milena už i sama podepisuje. Jméno Miloslava dostala po babičce, protože se narodila na její narozeniny. „Jenomže když jsem točila první film Už zase skáču přes kaluže, byl tam takový starý producent a říkal, že Miloslava Steinmasslová je moc dlouhé a nikam se to nevejde a že napíše Milena. A já byla mladá a blbá a řekla jsem tak jo. Od té doby jedu jako Milena. Zvykla jsem si na to,“ vysvětlila.

Mohlo by vás zajímat: Jan Hartl prožil románek s několika slavnými herečkami. Proč jim vztah nevyšel?

„Jenže začal boom balíčků. Něco jsem objednala, napsala jsem Milena, balíček přišel, šla jsem si ho vyzvednout, pošťačka chtěla občanku a tam bylo Miloslava. A nechtěla mi to vydat. Jako herečka jsem Milena Steinmasslová a jako volič jsem Miloslava Steinmasslová. A jako volič přebírám balíčky,“ dodala s humorem.

Malá velká plavková role a setkání s Kemrem

Milena Steinmasslová v talkshow zavzpomínala také na natáčení legendárního filmu Jak utopit doktora Mráčka. „To byla malá role, ale byla jsem mladá a v plavkách. A tak jsem i přesto visela na skříňkách vojáků. To jsem zjistila z vyprávění. Byla to malá, ale důležitá role – rozhodně pro ty vojáky,“ prozradila.

Ve filmu V erbu lvice si zahrála mimo jiné s hercem Josefem Kemrem. „To bylo úžasné setkání s panem Kemrem. Byl to nejen obrovský člověk, ale i herec s neuvěřitelnou hereckou kázní. V té době už mu bylo hodně špatně, byl už v nemocnici. Přišli jsme tam za ním točit. Natáčely se jen jeho repliky. Byly to dlouhatánské špalky. Byl na tom tak, že už mu nemohli pořádně přilepit fousy, protože ta kůže už byla jako mrtvá. Už nemohl zvednout hlavu. Ale on ty špalky jel bez jediného breptu a zaškobrtnutí a tolikrát, kolikrát bylo potřeba. Seděla jsem tam a koukala jsem na něj a říkala jsem, jak herectví může být to nejsilnější, co ve člověku je. Protože on už opravdu v tom daném okamžiku byl jako na druhém břehu, ale to herectví ho drželo, nepustilo a on to dokázal,“ podělila se o silný příběh a zážitek.

V 7 pádech Honzy Dědka, kde se mezi dalšími hosty představil herec Michal Novotný, hokejista Martin Nečas s přítelkyní Nykki a zpěvák Robert Křesťan, Milena Steinmasslová promluvila také o novém snímku Němá tajemství. Jde o detektivku a také o velkou filmovou roli, kterou slavná herečka po delší době dostala.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.