Celebrity

12. září 2022 10:38

David Laštovka

Jan Hartl prožil románek s několika slavnými herečkami. Proč jim vztah nevyšel?

Mezi českými herci patří Jan Hartl, který slaví 70. narozeniny, k největším tajnůstkářům. Rozhovory téměř neposkytuje a soukromí si přísně střeží, a to i před nejbližšími kolegy. Vzhledem k tomu, že se s ním osud nemazlil, patrně má k tomu své důvody. Co jste o oslavenci nevěděli? Připravili jsme o něm pět největších zajímavostí.

Milena Steinmasslová ho opustila kvůli jinému muži

Poprvé se Jan Hartl zamiloval ještě jako student DAMU do o tři roky mladší kolegyně Mileny Steinmasslové. Před kamerou se společně objevili například v kontroverzním seriálu Muž na radnici, kde ztvárnili sourozenecký pár. Vztah, který trval několik let, nakonec ukončila herečka, která se zakoukala do kameramana Romana Pavlíčka a s láskou byl konec. Jan to těžce nesl a dlouho se s tím nemohl smířit.

Kopačky od Veroniky Žilkové

Také druhá Hartlova láska skončila nešťastně. Čtyři roky chodil s o devět let mladší herečkou Veronikou Žilkovou, kterou si toužil vzít za manželku. Místo svatby však přišel rozchod. A opět to byl on, kdo dostal „kopačky“. Žilková utekla za jiným mužem, aniž by mu o tom vůbec řekla. Dodnes jí to prý nemůže zapomenout. Když spolu v roce 2000 natáčeli komedii Otesánek, podle deníku Blesk s ní mimo kamery nepromluvil ani slovo.

Poslední gentleman, notorický slušňák

Mezi hereckými kolegy se Jan Hartl těší velmi dobré pověsti. Charakterizují ho jako vzdělaného muže s dobrým srdcem. „V mládí na něho ženské letěly, ale on byl takový plachý a uzavřený, klasický introvert. Je to poslední mladý gentleman, jak já říkám. Notorický slušňák, velmi milý a galantní,“ prozradila o něm pro deník Blesk herečka a spisovatelka Ivanka Devátá, která s ním účinkovala v divadle.

Veronika Žilková se nyní rozvádí s diplomatem Martinem Stropnickým

Milovaná žena zemřela na rakovinu

Životní štěstí našel Jan Hartl až po boku ženy, která pracovala v úplně jiném oboru. Nejšťastnější roky prožil s půvabnou lékařkou se specializací na psychiatrii Olgou Škopkovou. Vychovávali spolu dvě děti: dceru Kláru a syna Prokopa. Když Olga onemocněla rakovinou, obětavě se o ni staral až do poslední chvíle. Jeho láska boj se zákeřnou chorobou prohrála a on na dvě děti zůstal úplně sám.

Obavy ze současné uspěchané doby

Za posledních třicet let poskytl rozhovor pouze jednou. Naposledy před deseti lety u příležitosti premiéry filmu Modrý tygr, kde ztvárnil jednu z hlavních rolí. Posteskl si nad současnou filmovou tvorbou i nad tím, že je v dnešní době těžké narazit na dobrou inspirativní látku. „Jsme zajatci našeho zrychleného světa, abych trochu citoval. Všechno je nastříhané do klipovitosti, nemáme čas sledovat souvislosti a už ani nechceme. Začíná to, myslím, být dost vážné,“ vyslovil své obavy pro Deník.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.