Celebrity

12. září 2022 10:38

David Laštovka

Jan Hartl prožil románek s několika slavnými herečkami. Proč jim vztah nevyšel?

Mezi českými herci patří Jan Hartl, který slaví 70. narozeniny, k největším tajnůstkářům. Rozhovory téměř neposkytuje a soukromí si přísně střeží, a to i před nejbližšími kolegy. Vzhledem k tomu, že se s ním osud nemazlil, patrně má k tomu své důvody. Co jste o oslavenci nevěděli? Připravili jsme o něm pět největších zajímavostí.

Milena Steinmasslová ho opustila kvůli jinému muži

Poprvé se Jan Hartl zamiloval ještě jako student DAMU do o tři roky mladší kolegyně Mileny Steinmasslové. Před kamerou se společně objevili například v kontroverzním seriálu Muž na radnici, kde ztvárnili sourozenecký pár. Vztah, který trval několik let, nakonec ukončila herečka, která se zakoukala do kameramana Romana Pavlíčka a s láskou byl konec. Jan to těžce nesl a dlouho se s tím nemohl smířit.

Kopačky od Veroniky Žilkové

Také druhá Hartlova láska skončila nešťastně. Čtyři roky chodil s o devět let mladší herečkou Veronikou Žilkovou, kterou si toužil vzít za manželku. Místo svatby však přišel rozchod. A opět to byl on, kdo dostal „kopačky“. Žilková utekla za jiným mužem, aniž by mu o tom vůbec řekla. Dodnes jí to prý nemůže zapomenout. Když spolu v roce 2000 natáčeli komedii Otesánek, podle deníku Blesk s ní mimo kamery nepromluvil ani slovo.

Poslední gentleman, notorický slušňák

Mezi hereckými kolegy se Jan Hartl těší velmi dobré pověsti. Charakterizují ho jako vzdělaného muže s dobrým srdcem. „V mládí na něho ženské letěly, ale on byl takový plachý a uzavřený, klasický introvert. Je to poslední mladý gentleman, jak já říkám. Notorický slušňák, velmi milý a galantní,“ prozradila o něm pro deník Blesk herečka a spisovatelka Ivanka Devátá, která s ním účinkovala v divadle.

Veronika Žilková se nyní rozvádí s diplomatem Martinem Stropnickým

Milovaná žena zemřela na rakovinu

Životní štěstí našel Jan Hartl až po boku ženy, která pracovala v úplně jiném oboru. Nejšťastnější roky prožil s půvabnou lékařkou se specializací na psychiatrii Olgou Škopkovou. Vychovávali spolu dvě děti: dceru Kláru a syna Prokopa. Když Olga onemocněla rakovinou, obětavě se o ni staral až do poslední chvíle. Jeho láska boj se zákeřnou chorobou prohrála a on na dvě děti zůstal úplně sám.

Obavy ze současné uspěchané doby

Za posledních třicet let poskytl rozhovor pouze jednou. Naposledy před deseti lety u příležitosti premiéry filmu Modrý tygr, kde ztvárnil jednu z hlavních rolí. Posteskl si nad současnou filmovou tvorbou i nad tím, že je v dnešní době těžké narazit na dobrou inspirativní látku. „Jsme zajatci našeho zrychleného světa, abych trochu citoval. Všechno je nastříhané do klipovitosti, nemáme čas sledovat souvislosti a už ani nechceme. Začíná to, myslím, být dost vážné,“ vyslovil své obavy pro Deník.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.