Celebrity

17. července 2024 10:26

Michaela Vlčková

Nakonec našla sílu a řekla dost. Míša Nosková zažila domácí násilí, teď pomáhá obětem

Muzikálová zpěvačka a dvojnásobná maminka Michaela Nosková (41) na začátku letošního roku otevřeně promluvila o domácím teroru, který dle svých slov zažívala se svým expartnerem a otcem mladší dcery. Nyní prozradila, kdy pro ni samotnou přišel moment, že si řekla dost. Zároveň se rozpovídala o tom, jak pomáhá ostatním ženám s podobnými příběhy.

Míša Nosková opustila svého bývalého partnera a fitness trenéra Jindřicha Čandu kvůli domácímu násilí. Odešla od něho a s sebou vzala i své dcerky Elišku a Jasněnku. O tom, co během vztahu prožila, otevřeně mluví především proto, aby varovala ostatní ženy. Domácí násilí velká část lidí nehlásí. Jak ukázal průzkum, oběti v Česku nevěří soudům ani policii.

Čtěte také: Domácí násilí se dědí. Třetina Čechů ho zažila v dětství i v dospělosti, nejen z pozice oběti

I Míše trvalo, než se ona sama někomu svěřila. Stát se obětí domácího násilí je velmi snadné, odejít z takového vztahu je už komplikované. Řada žen s podobnými osudy se muzikálové zpěvačce svěřuje. „V té chvíli, kdy to všechno vypuklo a dostalo se to ven, tak to nebylo úplně nejlepší, protože mi začaly chodit příběhy, které člověk čte a zjišťuje, že je to pořád stejné a je to jako přes kopírák,“ řekla dvojnásobná maminka pro web eXtra.cz.

Než o domácím násilí, jehož se měla stát obětí, začala mluvit veřejně, dlouho to před všemi tajila. Když jí ovšem došla trpělivost, už nemohla dále mlčet a řekla, co se u nich doma odehrávalo dlouhou dobu.

Mohlo by vás zajímat: Obětí domácího násilí se může stát každý: Vytrpěly si ho i tyto slavné ženy

„V jednu chvíli jsem si řekla dost, a to si myslím, že u mě přišlo. Nechtěla jsem jít úplně do toho, že by to dopadlo tak, že by policie nezahájila trestní stíhání, takže jsem určitě čekala i na to, jak to dopadne. Byla tam prostě souhra okolností, kdy jsem si řekla, že už prostě nemůžu, už potřebuji mluvit,“ vysvětlila hudebnice. Nejvíce se drží především kvůli svým dcerám. Snaží si je užívat co jen to jde.

Pokud by se někdy dostala do podobné situace, domnívá se, že by po poslední zkušenosti už byla schopná odejít dříve. „Ono je to strašně těžké, protože nemůžete tu situaci vyhodnotit tak, jak byste chtěli, nevidíte to zvenku,“ nastínila Nosková. „Takže je otázkou, jestli bych to viděla, kdybych se vrátila v čase, ale kdybych do toho šla s vědomím, které mám teď, tak bych utekla hned,“ doplnila.

Zda domácí násilí zažívaly i její dcerky, říct nechtěla, protože je to předmětem vyšetřování.

Michaela Nosková si zahrála i v seriálu Modrý kód:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.