Celebrity

6. června 2024 12:50

Šarlota Chmelařová

Nosková promluvila o domácím násilí: Skončila jsem na schodech s dítětem v náručí

Muzikálová zpěvačka Michaela Nosková je dvojnásobná maminka. Na začátku letošního roku ale otevřeně promluvila o domácím teroru, který zažívala se svým expartnerem a otcem dcery. Co se dělo za zavřenými dveřmi a jak se jí aktuálně daří?

Usměvavá Míša Nosková se podle svých slov musela potýkat s domácím násilím od svého expartnera. Mlčení prolomila až nedávno, kdy v sobě konečně objevila sílu a našla pomoc u blízkých, kterým se svěřila. Navíc chce svou otevřenou zpovědí pomoci ostatním, kteří se také potýkají s podobným problémem. Domácí násilí velká část lidí nehlásí. Jak ukázal průzkum, oběti v Česku nevěří soudům ani policii.

Mohlo by vás zajímat: Obětí domácího násilí se může stát každý: Vytrpěly si ho i tyto slavné ženy

Dlouhou dobu trvalo, než našla Míša odvahu o svých problémech mluvit. „Než jsem se někomu vůbec svěřila, trvalo to dlouho, určitě déle než rok. První impuls byla kamarádka, ukázala jsem jí nahrávky a byla zděšená. Potom jsem se svěřila i rodičům. Nedovedu si představit, že bych na to byla úplně sama. Já vůbec nevím, jak by to dopadlo,“ uvedla Nosková v rozhovoru pro eXtra.cz.

Uniklo vám? Domácí násilí se dědí: Třetina Čechů ho zažila v dětství i v dospělosti, nejen z pozice oběti

Nevyhnuly se jí ani pochybnosti o sobě samé. „Po každodenním martyriu, kdy vám někdo tvrdí, že jste špatná, že by si o vás neopřel kolo a jste neschopná, tak tomu postupně věříte. Čím déle jste v tom, tím více ztrácíte sílu odejít,“ popsala své zkušenosti v pořadu 168 hodin.

Partner ohrozil i dceru

Zpěvačka se nechala slyšet, že její bývalý muž v některých situacích ohrožoval i jejich dceru. „Byla situace, kdy jsem skončila na schodech, dítě bylo v náručí a došlo k tomu, že na mě partner klečel, a to dítě bylo ohrožené i celou tou situací. Malá pak měla i bouli na hlavě,“ popsala děsivé chvíle Nosková.

Domácí násilí je problém a musí se řešit

Když ze sebe své trápení dostala, velice se jí ulevilo. I proto by poradila ostatním, aby se obrátili na odborníky. „Určitě bych vyzdvihla intervenční centra, kam jsem začala chodit. Neskutečně mi v nich pomohli. Tam zachytávají ty ženy v té prvotní chvíli, v té krizi. Musím říci, že to je instituce, která je super. Chodila jsem tam a moc mi pomohli,“ sdělila sympatická zpěvačka.

Čtěte také: Tragický osud Simony Monyové: Manžel ji bil, znásilňoval a nakonec surově zabil

Nejhorší je ale pro ni pocit strachu, se kterým bojuje i nadále. „Strach je tam neustále. Já mám strach jako takový denní chléb. Ale potom už jsem to neřešila, věděla jsem, že musím něco říci. Domácí násilí je zkrátka problém a musí se to řešit,“ dodala Míša, která doufá, že svým příběhem dodá odvahu ostatním ženám.

Šrámy na duši

Ačkoliv už od tyrana odešla, vzpomínky na fyzické i psychické trápení jsou ještě cítit. Zatím k sobě odmítá připustit muže. „Neumím v sobě najít nějakou důvěru, že bych třeba pustila nějakého chlapa k sobě domů. Dovedu si představit, že půjdeme třeba na kafe, budeme mít schůzku, nebo půjdeme do kina, ale nedovedu si představit, že bych ho pozvala k sobě a řekla bych, že spolu budeme třeba bydlet. No to vůbec,“ vysvětlila svůj pohled dvojnásobná maminka, která se dlouhou dobu rozhodovala, zda svůj příběh zveřejnit. Nakonec jí k tomu prý pomohla novela o domácím násilí, se kterou se ztotožnila.

Michaela Nosková si zahrála i v seriálu Modrý kód:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.