Celebrity

1. listopadu 2023 11:12

Josef Šťastna

Miss Čermáková jede na světovou soutěž se třemi lvy od návrhářky Anny Tejklové

Anna Tejklová o módě

Miss České republiky 2021 Helena Čermáková jede reprezentovat Českou republiku na prestižní světovou soutěž krásy The Miss Globe, která se koná v Albánii. O kostým se postarala módní návrhářka Anna Tejklová.

Jedna z nejsledovanějších disciplín každé světové soutěže krásy je defilé modelek v národních kostýmech, kde mají dívky možnost zaujmout originalitou a výpravností oděvu, a skvěle tak reprezentovat svou zemi.

Modelka Helena Čermáková oslovila pro výrobu svého kostýmu návrhářku a výtvarnici Annu Tejklovou, která už jednou zabodovala s nápadným národním kostýmem pro vítěze světové soutěže Man of The Year 2022 Dominika Chabra.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Anna Tejklová pojmenovala největší módní nešvary, kterých se Češi dopouštějí

„Ústředním motivem pro mě byl pojem magická Praha. Tak jsem si začala představovat, jak by magické město vypadalo, kdyby bylo možné jej zhmotnit v ženu,“ popsala pro web Prima Ženy Anna Tejklová.

Kostým je kompletně ručně malovaný a zdobený nádhernými kameny. Tři zlaté lví hlavy odkazují k českému národnímu znaku lva a mají symbolizovat tři části naší země, tedy Čechy, Moravu a Slezsko. Výrazným prvkem kostýmu je extravagatní fascinátor, který vyrobila známá italsko-česká modistka Lara Cantalupo.

Sdílejte článek
Štítky móda šaty Anna Tejklová Helena Čermáková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 7. 5. 2024

Možná cítíte touhu po cestování a toužíte po něčem novém a odlišném ve svém životě. Nemůžete si pomoct, ale fádní rutina vás trochu nudí. Pokud toužíte po dobrodružství, proč si nenaplánovat exotický výlet? I když na to teď nemáte peníze, můžete začít s průzkumem. Už jen vědomí, že se tam jednou vydáte, vám pomůže zvednout náladu, Berani.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.