Mladá Maryna bojuje s rakovinou a připraví ukrajinské pokrmy. Co hosty zklame?

Prostřeno! XXVI (26) - Maryna

V pondělí se v soutěži amatérských kuchtíků z Plzeňského kraje jako první postaví k plotně Ukrajinka Maryna. Ta žije v České republice už několik let, vychovává zde syna a její život není zrovna jednoduchý. Je to tento týden jediná žena u stolu. Zaujmou pány její ukrajinské pokrmy?

Pětadvacetiletá pondělní hostitelka Maryna se dlouhodobě potýká s vážnou nemocí. Kvůli ní nemůže dělat všechno, co by chtěla. Účast v soutěži je pro ni proto příjemným povyražením a odskokem mimo komfortní zónu. Maryna pochopitelně vsadí na ukrajinskou kuchyni, když nachystá boršč a další ukrajinské pochoutky, jako jsou bliny s uzeným lososem, šašlik se šťouchanými bramborami nebo vareniky s horkým ovocem. O většině těchto pokrmů hosté vůbec neslyšeli a šašlik si pletou s jinými pokrmy.

Soutěžící budou mít před příchodem obavy, aby se sešli féroví soupeři a nenašel se mezi nimi žádný hráč. Maryna bude příjemně překvapena z pánské společnosti, která k ní dorazí. Překvapeně uvítá mezi soupeři i kamaráda Patrika, kterého zná z práce. Všechny pak při přípitku ujistí, že oba budou bodovat tak, jako by se neznali. Jestli se dokážou oprostit od emocí a bodovat spravedlivě, to bude vrtat hlavou všem soutěžícím. Kritikou ale Maryna během Patrikova čtvrtečního večera šetřit nebude.

Podívejte se na video, ve kterém pánové vyzvídají, kde má Maryna fotky dětí:

Rodila v šestnácti, pak odešla z domu

Před pány Maryna nebude nervózní. Dokonce se jim svěří se svým životním příběhem. Na to, že je jí teprve 25 let, toho stihla opravdu dost. V Česku žije už devatenáctým rokem, vychovává devítiletého syna, kterého měla v šestnácti. Jeho otec o něj údajně nejeví zájem. V sedmnácti hostitelka odešla s půlročním miminkem z domova, vdala se, avšak dnes už je rozvedená. Se současným partnerem žije rok.

Bývalý spolupracovník Patrik bude vyzvídat, co teď Maryna dělá. Dřív pracovala v automobilovém průmyslu, nyní je na neschopence. Léčí se totiž s rakovinou děložního čípku. Je po operaci a doufá, že už se brzy vrátí do práce. Její přiznání všechny zaskočí. Patrikovi je velmi líto, s čím se musí potýkat. Pepa míní, že muselo být těžké vychovávat dítě v cizí zemi. Zda tyto sympatie k hostitelce ovlivní bodování, nebo ne, to se brzy dozvíte. Na ukrajinskou kuchyni se budou názory velmi lišit.

Pepu nepotěší předkrm, protože nemá rád ryby. Na dezert se bude nějakou chvíli čekat a pak přijde zklamání. Příliš kyselá omáčka z lesního ovoce nebude chutnat ani samotné hostitelce. Vareniky se soupeřům budou zdát bez chuti  Jak zaujme pány zábava se skládáním kelímků? Bude dost akční? A kolik bodů dají sympatické hostitelce?

Sdílejte článek
Štítky nemoc rakovina Prostřeno! recepty šašlik Plzeňský kraj Česko pokrm mladá maminka těžký osud bydlení FTV Prima vaření rakovina Ukrajinka ukrajinská kuchyně

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.