Mladou maminku Noemi sužují deprese. Může za ně i marný zápas s úklidem bytu

Do pořádku! (1) - upoutávka

Jakmile doma něco uklidí, přijde někdo další a zase to vytáhne. Prkotina? Nekončící boj s větrnými mlýny stojí nejen za podlomenou psychikou jinak šťastné manželky a maminky dvou malých dětí. Efektivní úklid v domě by se neměl podceňovat.

Finanční nedostupnost vlastního bydlení v Praze přestěhovala čtyřčlennou rodinu Šerákových do panelového bytu v Nymburce. Novému domovu však chybí potřebná harmonie, což se začalo ukazovat jako vážný problém.

„Když jsme se sem nastěhovali, neměli jsme peníze na potřebné vybavení, a byt je tak spíše splácaný z dostupných bazarových kusů,“ posteskla si mladá maminka a hlavní organizátorka změny s pořadem Do pořádku, který uvidíte už v pátek večer na Primě. Doufá, že s pomocí specialistů na úklid najde vnitřní klid a bude na nové adrese skutečně šťastná.

Dvě malé děti v rodině znamenají hromady hraček, které u Šerákových bude třeba značně probrat, a pomoci tak mamince s úklidem, protože i když se snaží, jde o poměrně nekonečnou dřinu. „Změnu nejsme sami schopni udělat. Vždy dojde energie. Mně nejvíc vadí, že obývák se změnil v hernu, tvořící koutky… Navíc mám prostorově náročné koníčky, u kterých se věci zkrátka hromadí. Manžel je celé dny v práci, to se toho moc neudělá. Vím, že tento stav není dlouhodobě udržitelný,“ přibližuje chod domácnosti Noemi.

Ondřej Šerák vidí problém ještě o něco jasněji. „Ono by to asi šlo, uložit ty věci někam, ale jakmile něco uklidíš, přijde někdo další a zase to vytáhne. Navíc, když už jsem doma, tak se snažíme být venku. Ona to sama nezvládne, dát to tady do pořádku. A já nemám jak. Snažím se pomoct, ale nemám na to čas,“ obhajuje se ještě zaneprázdněný táta rodiny.

Noemi tak na nepořádek v bytě zůstává sama. Muž jí sice nic nevyčítá, ale jednou už přiznal, že se kvůli neuspořádané domácnosti necítí v bytě dobře. Špatná atmosféra neprospívá ani samotné Noemi, které se na podzim rozjely deprese, jak si posteskla.

Hned na začátku natáčení u Šerákových tým expertů na pořádek zaujme úzká chodba zaskladněná věcmi. Ložnice prozradí další tajemství. Třeba to, že ponožek má tahle rodina opravdu hodně a disponuje skříněmi s organizéry, které ovšem nikdo nevyužívá.

Obývák rovněž nepůsobí jako místo, kde by člověk mohl relaxovat. A proč jsou ve skříni puzzle vedle věcí na kempování, věci na vyšívání vedle lepidla? Je zřejmé, že tady se o organizaci a systematičnost ve věcech nikdo už ani nepokoušel. Jak uvidíte v premiérovém dílu nové dokureality show, opět se potvrdí pravidlo, že domácnosti nepotřebují větší prostor, ale méně věcí, lépe zorganizovaných.

Znáte babské recepty na úklid kuchyně,, které fungují nejlépe? Připravte si univerzální čisticí prostředek

Experti na pořádek to v Nymburce pod taktovkou moderátorky Adély Gondíkové vezmou z gruntu. Nechají rodině všechny věci vynést do obří haly, kde si Šerákovi vyberou jen ty opravdu nejužívanější. Po vytřídění odborníci vše zorganizují znovu tak, aby se všem obyvatelům domácnosti lépe bydlelo a dýchalo. Pořádek v domě totiž znamená i pořádek v duši.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.