Mlsná Nella to od soupeřů pěkně schytá. Patrik chystá odvetu za taktizování

Prostřeno! S27 (112) - Pomsta za včerejšek

Úterní večeři v soutěži amatérských kuchařů uvaří osmnáctiletá Nella. Ta pro svoji upřímnou povahu není u ostatních soutěžících oblíbená. Někteří si dokonce myslí, že je jasnou taktičkou. Nepůjdou k ní tedy s dobrou náladou a nic jí nedarují.

Studentka obchodní akademie z Jihomoravského kraje Nella pozve hosty do nově zrekonstruovaného domu. Při vaření nebude nervózní a bude přesvědčená, že všechno zvládne na výbornou. V budoucnu by se chtěla věnovat politologii a dle jejích slov pomoci k „rozvoji státu“. Hosté se na večeři příliš netěší, jelikož jim Nella není sympatická. Veronika si myslí, že je ten typ člověka, který musí vše rozebírat. Patrik, jenž vařil v pondělním Prostřeno!, se chystá na odvetu. Nella totiž jeho jídlo nepříjemně kritizovala. Hostitelka v úterý připraví domácí listové těsto plněné rajčatovou a smetanovou omáčkou, hovězí vývar s nudlemi, afrického sumečka s batátovým pyré a ovocný žahour.

Úkolem týdne je tentokrát příprava pokrmu ze zelí. Jelikož Patrik úkol nenaservíroval, ostatní si mysleli, že je to avokádo. Nella se rozhodne ostatní zmást a jako chuťovku k přípitku naservíruje právě tuto potravinu. Zelí pak přidá nenápadně k předkrmu. Valentýna, Eva a Veronika budou přesvědčené, že je úkolem avokádo, a Patrik se bude dobře bavit. Hostitelka si dá práci s domácím listovým těstem, což je docela náročná disciplína. Soupeři kupříkladu nebudou tušit, jak se takové těsto vůbec dělá. Předkrm si řada z nich představovala jinak, a ne všem zachutná. Veronika by dle svých slov nepoznala, že těsto není kupované, Patrik bude přesvědčený, že se s ním pachtila zbytečně. Jak na prima+ a vpodvečer na obrazovkách uvidíte, polévka bude podle některých bez chuti.

Podívejte se na video, ve kterém Nella mluví o přípravě těsta:

Soutěžící překvapí kyselá omáčka na sladké kaši

Nella bydlí v domě s rodiči a pozve soupeře na šmejdění k sobě do pokoje, ke kterému patří i prostorná šatna. V té se nachází knihovnička nebo sbírka plyšáků. Nellin pokoj soutěžící překvapí. Podle vizáže hostitelky čekali tmavé zdi a abstraktní obrazy, ocitnou se ovšem v obyčejném studentském pokoji. Po chvíli dostanou hlad a odejdou ke stolu. Jako hlavní chod bude ryba s citronovou omáčkou a batátovým pyré. Veronika místo plátků masa dostane „pět hrudek“, Patrikovi bude pyré připadat příliš sladké a omáčku by si dal raději na rybu než na přílohu. Hostitelka proto přinese zbytek omáčky, aby si ji ostatní dali, kam potřebují.

Stejného názoru budou i ostatní. „Šílená směs chutí,“ komentuje Veronika. Patrikovi zachutná ryba a požádá o přídavek, který nedostane. „Mohla mít něco v zásobě na přidání,“ rýpne si Patrik, který hostitelku nešetří. O přídavek si řekne i u dezertu. Nella však nemá jídlo navíc. „Myslím si, že se Patrik mohl mstít za to, že jsem mu včera kritizovala jídlo,“ říká Nella. Kritiku mu chtěla říct do očí, a ne tajně na kameru. Jako dezert má být ovocný žahour, což je omáčka z borůvek. Nella však servíruje ovocné poháry s piškotovým těstem. Odpustí jí soupeři jinou interpretaci pokrmu, který až doteď neznali a museli si jej vyhledat? Bude Patrikova pomsta sladká?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.