Mlsná Nella to od soupeřů pěkně schytá. Patrik chystá odvetu za taktizování

Prostřeno! S27 (112) - Pomsta za včerejšek

Úterní večeři v soutěži amatérských kuchařů uvaří osmnáctiletá Nella. Ta pro svoji upřímnou povahu není u ostatních soutěžících oblíbená. Někteří si dokonce myslí, že je jasnou taktičkou. Nepůjdou k ní tedy s dobrou náladou a nic jí nedarují.

Studentka obchodní akademie z Jihomoravského kraje Nella pozve hosty do nově zrekonstruovaného domu. Při vaření nebude nervózní a bude přesvědčená, že všechno zvládne na výbornou. V budoucnu by se chtěla věnovat politologii a dle jejích slov pomoci k „rozvoji státu“. Hosté se na večeři příliš netěší, jelikož jim Nella není sympatická. Veronika si myslí, že je ten typ člověka, který musí vše rozebírat. Patrik, jenž vařil v pondělním Prostřeno!, se chystá na odvetu. Nella totiž jeho jídlo nepříjemně kritizovala. Hostitelka v úterý připraví domácí listové těsto plněné rajčatovou a smetanovou omáčkou, hovězí vývar s nudlemi, afrického sumečka s batátovým pyré a ovocný žahour.

Úkolem týdne je tentokrát příprava pokrmu ze zelí. Jelikož Patrik úkol nenaservíroval, ostatní si mysleli, že je to avokádo. Nella se rozhodne ostatní zmást a jako chuťovku k přípitku naservíruje právě tuto potravinu. Zelí pak přidá nenápadně k předkrmu. Valentýna, Eva a Veronika budou přesvědčené, že je úkolem avokádo, a Patrik se bude dobře bavit. Hostitelka si dá práci s domácím listovým těstem, což je docela náročná disciplína. Soupeři kupříkladu nebudou tušit, jak se takové těsto vůbec dělá. Předkrm si řada z nich představovala jinak, a ne všem zachutná. Veronika by dle svých slov nepoznala, že těsto není kupované, Patrik bude přesvědčený, že se s ním pachtila zbytečně. Jak na prima+ a vpodvečer na obrazovkách uvidíte, polévka bude podle některých bez chuti.

Podívejte se na video, ve kterém Nella mluví o přípravě těsta:

Soutěžící překvapí kyselá omáčka na sladké kaši

Nella bydlí v domě s rodiči a pozve soupeře na šmejdění k sobě do pokoje, ke kterému patří i prostorná šatna. V té se nachází knihovnička nebo sbírka plyšáků. Nellin pokoj soutěžící překvapí. Podle vizáže hostitelky čekali tmavé zdi a abstraktní obrazy, ocitnou se ovšem v obyčejném studentském pokoji. Po chvíli dostanou hlad a odejdou ke stolu. Jako hlavní chod bude ryba s citronovou omáčkou a batátovým pyré. Veronika místo plátků masa dostane „pět hrudek“, Patrikovi bude pyré připadat příliš sladké a omáčku by si dal raději na rybu než na přílohu. Hostitelka proto přinese zbytek omáčky, aby si ji ostatní dali, kam potřebují.

Stejného názoru budou i ostatní. „Šílená směs chutí,“ komentuje Veronika. Patrikovi zachutná ryba a požádá o přídavek, který nedostane. „Mohla mít něco v zásobě na přidání,“ rýpne si Patrik, který hostitelku nešetří. O přídavek si řekne i u dezertu. Nella však nemá jídlo navíc. „Myslím si, že se Patrik mohl mstít za to, že jsem mu včera kritizovala jídlo,“ říká Nella. Kritiku mu chtěla říct do očí, a ne tajně na kameru. Jako dezert má být ovocný žahour, což je omáčka z borůvek. Nella však servíruje ovocné poháry s piškotovým těstem. Odpustí jí soupeři jinou interpretaci pokrmu, který až doteď neznali a museli si jej vyhledat? Bude Patrikova pomsta sladká?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.