Patrik polije soupeřku polévkou. Vybíravá Nella mu pije krev připomínkami

Prostřeno! S27 (111) – Patrik

Soutěž amatérských kuchařů z Jihomoravského kraje odstartuje v pondělí u jediného muže tohoto týdne Patrika. Ten si myslí na výhru a jeho menu je velmi ambiciózní. Leccos se může pokazit a je znát, že při vytváření menu myslel především na muže. Trefí se soupeřkám do chuti?

Pondělního hostitele Patrika přihlásila do soutěže žena. Rád by vyhrál a udělá pro to vše, i když bodovací systém vymyšlený nemá. Chce hodnotit podle toho, jak mu bude chutnat. Čtyřiatřicetiletý slévač bydlí v moderně zařízeném domku se ženou, dvěma dětmi a pejskem. Pro hosty Patrik připraví chleba jako Brno, krémovou česnekovou polévku, steak z pravé svíčkové s pepřovou omáčkou, fazolovými lusky a pečenými brambory, na závěr dostanou vanilkové mascarpone s jahodami a karamelovým chipsem. Soupeřky jsou s menu spokojené, pod názvem chleba jako Brno si ale neumí nic představit. Nella dokonce prohlásí, že je Brno špinavé, a tak asi bude pečivo vypadat špinavě.

Předkrm přitom bude velkým překvapením především pro Evu. I když nejí kozí sýr, kterým je chleba obložený, kombinace s avokádem a medem jí zachutná. Nella soudí, že by měl v Prostřeno! člověk ukázat to nejlepší, a tak měl Patrik podle ní chleba upéct domácí. Hostitele svými připomínkami nejspíš znervózní, protože následující chod vylije na stůl a částečně i na Evu. Ta bude v tu chvíli ráda, že nebyla polévka vařící. Naštěstí to skončí jen zašpiněnými kalhotami. „Mohlo to dopadnout hůř, mohla to mít Evča všude,“ oddechne si hostitel a spoušť okamžitě uklidí.

Podívejte se na reakci hostitele, kterému dámy vytýkají kupovaný chleba:

Mlsná Nella je ostatním podezřelá

Krémová česneková polévka bude podle některých málo výrazná a Veronika by si dala raději klasickou verzi. Možná i proto, že v polévce najde psí chlup. Jak na situaci zareaguje, uvidíte na prima+ a vpodvečer na televizní obrazovce. Jako zábavu Patrik připraví prohlídku karavanu, se kterým jeho rodina jezdí na dovolenou. Dámy ovšem příliš nadšené nebudou a je jasné, že Patrik čekal v partě více mužů. Jako hlavní chod budou steaky a jejich propečenost si mohou hosté určit dopředu.

Nella má maso ráda, myslí si ale, že steaky mají zvláštní pachuť. Podobně se vyjádří i o pepřové omáčce. Po několika takových komentářích Patrik prohlásí: „Všiml jsem si, že Nella má připomínky ke každému jídlu. Myslím si, že tam bude nějaká taktika. Nebo je vybíravá. Jsem zvědavý na její večer.“ Chování Nelly si všímá i Veronika: „Nejvíce připomínek měla Nella, v každém jídle jí nějaká věc vadila. Nechci soudit první den, jestli to je taktika, to se projeví v dalších dnech.“ Valentýna na upřímném vyjádření názoru nevidí nic špatného. Nella svou kritičnost vysvětluje tím, že chce všechno říct hostiteli do očí. Svým chováním ale sympatie nezískala. S jakou náladou k ní asi půjdou hosté v úterý, kdy má vařit?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.