Móda a krása

16. října 2024 06:30

Nikola Zatloukalová

Jak zesvětlit vlasy? Peroxid je jistota, ale můžete zkusit i med, citron nebo speciální šampon

Máte zájem o přirozené zesvětlení vlasů, ale nevíte, jaký postup zvolit? Podívejte se na různé metody zesvětlování vlasů, jako jsou peroxid vodíku, med, citron nebo speciální šampony.

Mnoho z nás touží po změně barvy vlasů, ať už jde o jemné zesvětlení nebo odvážnější krok. Každá z těchto metod má své vlastní výhody a úskalí, které musíte při rozhodování zvážit.

Peroxid vodíku: Rychlá změna s rizikem vysoušení

Peroxid vodíku je oblíbenou volbou pro ty, kteří chtějí rychle a výrazně zesvětlit své vlasy. Jeho schopnost rychle odstraňovat přirozenou barvu vlasů umožňuje dosáhnout dramatických výsledků již po prvním použití. Na druhou stranu však peroxid vodíku může vlasy vysušit a poškodit, zejména pokud není používán s opatrností. Je důležité aplikovat ho pouze na příslušná místa a důkladně hydratovat vlasy po jeho použití. V tomto případě doporučujeme návštěvu profesionála.

Med: Jemná péče s postupnými výsledky

Pokud preferujete přírodní přístup, může být med skvělou alternativou. Je známý svými hydratačními vlastnostmi, které pomáhají udržovat vlasy zdravé a lesklé. Zesvětlení vlasů medem je však proces, který vyžaduje trpělivost. Výsledky nejsou tak dramatické jako u peroxidu vodíku, ale po pravidelném používání můžete dosáhnout postupného zesvětlení bez výrazného poškození vlasů.

Jaké blahodárné účinky má med?

Citron: Další přírodní cesta

Citronová šťáva je další přírodní možností při zesvětlení vlasů. Je to osvěžující a snadno dostupná ingredience, která má skvělé účinky. Nicméně, podobně jako peroxid vodíku, může citron vysušit vlasy, zejména pokud jsou vystaveny slunečnímu záření.  Citronovou šťávu byste měli aplikovat a poté chránit vlasy před sluncem, abyste minimalizovali jejich vysoušení.

Speciální šampony na zesvětlení: Jednoduchá volba s mírnými účinky

Pro ty, kteří preferují jednoduchost, existují na trhu speciální šampony určené k postupnému zesvětlení vlasů. Tyto šampony obsahují jemné zesvětlující přísady, které pomáhají postupně rozjasňovat barvu vlasů. I když nemusí poskytnout tak dramatické výsledky jako chemické prostředky, jsou šetrnější k vlasům a snadno se integrují do každodenní péče o vlasy.

Heřmánkový čaj: Ochrana a jemné zesvětlení

Heřmánkový čaj je známý svými blahodárnými účinky na vlasy. Pravidelné používání heřmánkového čaje může pomoci jemně zesvětlit vlasy a zároveň je chránit před škodlivými vlivy prostředí. Je to skvělá volba pro ty, kteří hledají přirozený způsob, jak rozjasnit svou barvu vlasů bez agresivních chemikálií.

Rýžová voda: Tradiční recept na zesvětlení

V mnoha kulturách se rýžová voda používá jako prostředek pro zesvětlení vlasů. Obsahuje řadu antioxidantů a vitamínů, které posilují vlasy a podporují jejich zdraví. Stačí namočit rýži ve vodě a využít získanou vodu jako kondicionér nebo poslední oplachování po mytí vlasů.

Olivový olej: Hydratace a jemné zesvětlení

Olivový olej není skvělý jen k hydrataci vlasů, ale může přispět také k jejich jemnému zesvětlení. Pravidelné masáže olivovým olejem podporují jejich zdraví a lesk, zatímco přirozené světelné účinky pomáhají rozjasnit barvu vlasů.

Zdroje: renefurterer.comgoodhousekeeping.commedicinenet.com

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 10. 2024

Vášnivý dopis nebo telefonát může přijít od blízkého přítele nebo milostného partnera. Dotyčný může být zmatený a citově strádat. Buďte laskaví. Pokud jste přemýšleli o tom, že se pustíte do psaní, je to ten správný den. Vaše představivost se vznáší vysoko. Nechte slova plynout a příliš se nyní nezabývejte gramatikou a strukturou. Upravovat můžete později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.