Celebrity

28. února 2022 18:30

Anna Fedorov

Moderátorka Terezie Tománková o profesní deformaci: Zpovídám i přítele, je to odporné

POVÍDEJ (22)

Terezie Tománková je přes 20 let jednou z hlavních tváří zpravodajství televize Prima. Diváci ji znají zejména díky pořadu Partie, který moderuje. A zatímco v práci musí při zpovídání politiků občas užít tvrdé lokty, doma se snaží být milující ženou. Tyto role se jí ovšem ne vždy daří skloubit. „Občas si práci přenáším domů. Přítel mi pak říká, že není politik, ať ho nevyslýchám, že je to odporné,“ přiznala Tománková v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Politiku podle vlastních slov začala Tománková dělat poměrně brzy. „Hodně času jsem trávila ve Sněmovně nebo na Úřadu vlády. Tenkrát ta politika byla také zajímavá. Byla velmi nestabilní vládní koalice a doba kauzy Stanislava Grosse,“ popsala své profesní začátky známá moderátorka.

Ve svém nedělním pořadu televize Prima s názvem Partie zpovídá zejména české politiky. Po letech zkušeností už dobře ví, jak na ně. „Politici běžně hrají hru. Když začínají mlžit a kličkovat, vždycky to poznám. Jsou v tom mistři. Někteří to mají v sobě od přírody, jiní na základě mediálního tréninku. Když se chtějí vyhnout odpovědi, vědí, co mají udělat. A co dělám já? Snažím se ptát na otázku pořád dokola, klidně i osmkrát po sobě,“ uvedla Tománková s tím, že ne vždy se jí podaří ze svého hosta vydolovat odpověď. „Prostě jdu dál. Člověk nemůže nad jednou otázkou strávit hodinu,“ přiznala.

Jsem k sobě hyperkritická, práci si občas nosím domů

V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS se také svěřila s tím, že je k sobě hodně kritická. „Celou neděli si dané vysílání přehrávám v hlavě. Doma v posteli si pak říkám, co všechno jsem udělala špatně, že jsem se měla zeptat lépe. Jsem k sobě hyperkritická,“ uvedla. O vysílání si povídá s přítelem i dcerou. „Někdy jsem po vysílání v pohodě a emocionálně nabitá. Někdy zas jako přejetá parním válcem. Doma pak skoro ani nemluvím,“ přiznala.

Ve svých pořadech Tománková zpovídá zejména politiky, emoce tak musí jít stranou a občas je třeba užít i tvrdé lokty. Naopak doma musí být milující ženou a matkou. Tyto role se jí prý občas nedaří skloubit tak, jak by si představovala. „Občas to drhne. Občas na to zapomenu a práci si přenáším domů. Přítel mi pak říká, že není politik, ať ho nevyslýchám, že je to odporné. Jinak jsem ale velmi emotivní člověk a snažím se být milující ženská,“ vysvětlila zkušená moderátorka.

Tománková zavzpomínala také na dobu, kdy dostala nabídku na moderování Hlavních zpráv. Její dceři bylo tenkrát teprve osm měsíců. „Hrozně mě potěšilo, když mě pozvali na konkurz. Ale dcera byla ještě miminko a já si neuměla představit, že ji dám na hlídání. Musela jsem se s tím vyrovnat a zvyknout si na přechod, že už nebudu máma na plný úvazek,“ přiznala známá tvář televize Prima. „Nepředstavovala jsem si, že to přijde tak brzo. Zkusit jsem to ale musela,“ doplnila.

Dcera je parťačka, rozvod mě netraumatizoval

Dnes už je její dceři 16 let. Velmi si rozumí, Ema je prý její parťačka. „Nemám pocit, že bych něco promarnila. V době, kdy jsem nebyla v práci, jsem se na 100 procent věnovala Emě a dnes jsme s dcerou silná dvojka. Mou práci sleduje a hodně mě podporuje. Je to silná ženská a můj parťák,“ svěřila se.

Tománková se před lety rozvedla. „S ohledem na svého bývalého muže se v tom nechci piplat. Rozvod nikdy není takový, že by vás těšil. Vždy je to těžká zkouška, ale myslím si, že to mohlo být horší,“ řekla. „Rozvod není něco, co by mě traumatizovalo. Přesto jsem se s tím nějaký čas vyrovnávala. Naštěstí jsem ale měla skvělou dceru, práci a rodinu, která mě podporovala,“ přiznala Tománková, která má teď nového partnera, s nímž plánuje v příštím roce na jaře svatbu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.