Móda a krása

15. listopadu 2023 05:30

Anna Tejklová

Módní alarm: Podzimní trendy, které jsou věčné. Pořiďte si baret či kozačky nad kolena

Podzim je období, které pro mnohé z nás není veselé, protože zima, vítr a brzká tma nejsou zrovna spouštěčem endorfinů. Proto je nejlepší, abychom si dobrou náladu zařídili sami, třeba něčím krásným a slušivým na sebe. Nakonec i okolí nám bude vděčné za povzbudivý vizuální dojem. Jaké typy podzimního oblečení a doplňků nikdy nevyjdou z módy, vypadají perfektně a jsou i praktické? Podzimní Módní alarm připravila návrhářka Anna Tejklová. Probereme také barvy. Tak jdeme na to!

Barety

Baret je extrémně šik módní doplněk, který pozvedne celkový dojem. Nejlépe vypadá u většiny lidí nasazený na stranu, ale dá se nosit i tzv. na klouzek, jak můžete vidět u slečny na fotce vlevo. Odvážnější ženy zvládnou nápadnou červenou, která dodává jiskru a energii.

Méně extrovertní typy se asi budou cítit lépe v tmavších barvách, které jsou také elegantní a slušivé. K baretu se do odstínu dají krásně ladit například kabelka, rukavičky či šála. Není ale žádné pravidlo mít doplňky ve stejné barvě, hezky bude vypadat třeba i kostkovaný či jinak vzorovaný baret a k němu jednobarevné doplňky. Zde si můžete vyhrát.

Kozačky nad kolena

Kozačky nad kolena, na vysokém podpatku či bez, jsou za mě jedním z nejuniverzálnějších kousků, který lze mít. Dělají krásné nohy, zároveň zahřejí. Ideální kombinace. Nejlépe k nim vypadají krátké sukně či šaty, dají se ale nosit i přes úzké džíny, přestože to některé zdejší módní redaktorky považují za vulgární.

Jsem toho názoru (autorka textu Anna Tejklová, pozn. red.), že je to naprosto v pořádku, noste, co vám dělá radost a co vám sluší. Pokud chcete být hodně sexy, pořiďte si efektní lesklé koženkové, velmi dobře vypadají i kozačky semišové či klasické kožené.

Vysoké rukavice

Vysoké rukavičky jsou doplněk pro ženy, které mají opravdu styl a módu milují. Vypadají skvěle například i k peleríně či ponču. I zde se nabízí množství variant materiálů a barev.

Elegantní kabáty s dvouřadým zapínáním

Kabát jednoho z klasických střihů s dvouřadým zapínáním můžete nosit příštích 50 let a stále budete in. Je to nadčasový kousek v šatníku, který vám udělá perfektní službu, vypasovaný kus vytvoří i hezkou postavu. Důležitý je také kvalitní materiál, který bývá dražší, ale rozhodně se vyplatí ho koupit.

Lehké umělé kožichy či kožešinové aplikace

Kvůli tomu, abyste vypadala skvěle v lesklé kožešině, už nemusí trpět žádné zvíře. Umělá kožešina vypadá také krásně a můžete vyzkoušet i oblíbené barevné či vzorované varianty. Slušivé jsou i kožešinové aplikace na límci a rukávech.

Barvy, které zvednou náladu, a hravé doplňky

Pro krásně zabarvený podzim jsou typické zářivé barvy, jako je teplejší žlutá až hořčicová a teplejší červená až vínová. Ty se samozřejmě dají doplnit klasickou černou, je to ale tvrdá kombinace. Nejstylověji a jemněji budou vypadat tyto barvy s béžovou a hnědou. Hravé doplňky, jako je vzorovaná čelenka či nápadná aplikace na krku, váš model pozvednou a dodají mu šmrnc.

Zábavná podzimní extravagance po vzoru Gal Gadot

Izraelská herečka Gal Gadot nám může být inspirací se svým zářivě žlutým modelem s rolákem, který v sychravých dnech zahřeje a zároveň je extrémně slušivý a energií nabíjející. Jen pozor, tento odstín žluté sluší kontrastním výrazným typům, světlé blondýnky naopak potlačí a přebije.

Takovýto kousek je každopádně také nadčasový, můžete si pořídit i méně nápadné svetrošaty, u kterých oceníte, že zahřejou, ale zároveň podtrhnou hezkou postavu. Svetrošaty můžete krásně kombinovat právě s kozačkami nad kolena.

Obrovské teplé šály

Blogerka Amel předvádí, jak hezky a stylově vynést obří šálu. Zvířecí potisk s béžovo-černými doplňky je elegantní, jednobarevná šála v béžovém odstínu se vám bude hodit naprosto ke všemu, snad kromě šedivé.

Bekovky

Pokrývkami hlavy jsme začínali a s nimi budeme tento podzimní Módní alarm také končit. Bekovky jsou stejně jako barety věčné, působí mladistvě a stylově. Můžete si vyhrát s barvami i materiálem. Nyní jsou hodně v módě černé kožené.

Sdílejte článek
Štítky podzim oblečení móda módní trendy Anna Tejklová Módní alarm

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.