Móda a krása

15. listopadu 2023 05:30

Anna Tejklová

Módní alarm: Podzimní trendy, které jsou věčné. Pořiďte si baret či kozačky nad kolena

Podzim je období, které pro mnohé z nás není veselé, protože zima, vítr a brzká tma nejsou zrovna spouštěčem endorfinů. Proto je nejlepší, abychom si dobrou náladu zařídili sami, třeba něčím krásným a slušivým na sebe. Nakonec i okolí nám bude vděčné za povzbudivý vizuální dojem. Jaké typy podzimního oblečení a doplňků nikdy nevyjdou z módy, vypadají perfektně a jsou i praktické? Podzimní Módní alarm připravila návrhářka Anna Tejklová. Probereme také barvy. Tak jdeme na to!

Barety

Baret je extrémně šik módní doplněk, který pozvedne celkový dojem. Nejlépe vypadá u většiny lidí nasazený na stranu, ale dá se nosit i tzv. na klouzek, jak můžete vidět u slečny na fotce vlevo. Odvážnější ženy zvládnou nápadnou červenou, která dodává jiskru a energii.

Méně extrovertní typy se asi budou cítit lépe v tmavších barvách, které jsou také elegantní a slušivé. K baretu se do odstínu dají krásně ladit například kabelka, rukavičky či šála. Není ale žádné pravidlo mít doplňky ve stejné barvě, hezky bude vypadat třeba i kostkovaný či jinak vzorovaný baret a k němu jednobarevné doplňky. Zde si můžete vyhrát.

Kozačky nad kolena

Kozačky nad kolena, na vysokém podpatku či bez, jsou za mě jedním z nejuniverzálnějších kousků, který lze mít. Dělají krásné nohy, zároveň zahřejí. Ideální kombinace. Nejlépe k nim vypadají krátké sukně či šaty, dají se ale nosit i přes úzké džíny, přestože to některé zdejší módní redaktorky považují za vulgární.

Jsem toho názoru (autorka textu Anna Tejklová, pozn. red.), že je to naprosto v pořádku, noste, co vám dělá radost a co vám sluší. Pokud chcete být hodně sexy, pořiďte si efektní lesklé koženkové, velmi dobře vypadají i kozačky semišové či klasické kožené.

Vysoké rukavice

Vysoké rukavičky jsou doplněk pro ženy, které mají opravdu styl a módu milují. Vypadají skvěle například i k peleríně či ponču. I zde se nabízí množství variant materiálů a barev.

Elegantní kabáty s dvouřadým zapínáním

Kabát jednoho z klasických střihů s dvouřadým zapínáním můžete nosit příštích 50 let a stále budete in. Je to nadčasový kousek v šatníku, který vám udělá perfektní službu, vypasovaný kus vytvoří i hezkou postavu. Důležitý je také kvalitní materiál, který bývá dražší, ale rozhodně se vyplatí ho koupit.

Lehké umělé kožichy či kožešinové aplikace

Kvůli tomu, abyste vypadala skvěle v lesklé kožešině, už nemusí trpět žádné zvíře. Umělá kožešina vypadá také krásně a můžete vyzkoušet i oblíbené barevné či vzorované varianty. Slušivé jsou i kožešinové aplikace na límci a rukávech.

Barvy, které zvednou náladu, a hravé doplňky

Pro krásně zabarvený podzim jsou typické zářivé barvy, jako je teplejší žlutá až hořčicová a teplejší červená až vínová. Ty se samozřejmě dají doplnit klasickou černou, je to ale tvrdá kombinace. Nejstylověji a jemněji budou vypadat tyto barvy s béžovou a hnědou. Hravé doplňky, jako je vzorovaná čelenka či nápadná aplikace na krku, váš model pozvednou a dodají mu šmrnc.

Zábavná podzimní extravagance po vzoru Gal Gadot

Izraelská herečka Gal Gadot nám může být inspirací se svým zářivě žlutým modelem s rolákem, který v sychravých dnech zahřeje a zároveň je extrémně slušivý a energií nabíjející. Jen pozor, tento odstín žluté sluší kontrastním výrazným typům, světlé blondýnky naopak potlačí a přebije.

Takovýto kousek je každopádně také nadčasový, můžete si pořídit i méně nápadné svetrošaty, u kterých oceníte, že zahřejou, ale zároveň podtrhnou hezkou postavu. Svetrošaty můžete krásně kombinovat právě s kozačkami nad kolena.

Obrovské teplé šály

Blogerka Amel předvádí, jak hezky a stylově vynést obří šálu. Zvířecí potisk s béžovo-černými doplňky je elegantní, jednobarevná šála v béžovém odstínu se vám bude hodit naprosto ke všemu, snad kromě šedivé.

Bekovky

Pokrývkami hlavy jsme začínali a s nimi budeme tento podzimní Módní alarm také končit. Bekovky jsou stejně jako barety věčné, působí mladistvě a stylově. Můžete si vyhrát s barvami i materiálem. Nyní jsou hodně v módě černé kožené.

Sdílejte článek
Štítky podzim oblečení móda módní trendy Anna Tejklová Módní alarm

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.