Celebrity

17. září 2022 05:30

redakce Prima Living

Módní alarm z Emmy 2022: Srovnali jsme podobné modely. Kdo je vynesl lépe a proč?

V nejnovějším díle Módního alarmu s návrhářkou Annou Tejklovou se zaměříme na srovnávání podobných šatů. Kdo je vynesl lépe nebo proč nedopadla dobře ani jedna varianta?

Žlutý duel

Toto je první případ. Jemná sytá žlutá barva šatů nádherně ladí s odstínem pleti herečky Angely Bassett. Ta v modelu doslova září.

I boty má ve stejné barvě jako šaty a věřte, že i tento malý detail prodlouží postavu. Zlatá rádiokabelka je taktéž vtipným doplňkem. Stříbrný náramek se barevně sice k celku nehodí, ale odpustíme jí to.

Tady je druhý případ, kdy šaty září tak moc, že jsem si až na několikátý pohled všimla, že ukryly skvělou herečku Geenu Davis. Zdali nám barva sluší, poznáme podle jednoduchého triku.

Buď nás přebíjí a září více než my, nebo nás naopak podtrhuje a záříme my. Samozřejmě že žádoucí je druhá varianta.

Růžová tylová trojice

V dalším srovnání se podíváme na růžovo tylový holčičí i vílí styl. Zde dokonce ve třech variantách.

Na herečku Hannah Waddingham je radost se dívat. Šaty jsou nádherné, jemné a velmi ženské, ona má do nich navíc ideální postavu. Je sice blond, ale díky snědému odstínu kůže jí tento pudrový odstín růžové dělá velmi dobrou službu. Třpytivé doplňky jsou sladěné se stejně třpytivým vrškem. Korzetový top je navíc jeden z největších současných módních trendů.

I zde máme spoustu růžového tylu, a dokonce i výrazný ženský prvek našitých růží. Jak je tedy možné, že herečka Kaley Cuoco v šatech působí tak tvrdě? Po bližším zkoumání jsem došla k závěru, že je to střihem, který ji zkracuje a zbytečně zmohutňuje.

Našité květy herečce na objemu také ještě přidaly. Možná že kdyby měla korzetově stažený pas jako její kolegyně výše, vypadala by lépe. Takhle ale působí jako naštvaná a odhozená kytice růží.

Třetí varianta tylových růžových šatů, které vynesla Keeley Hawes, mne nadchla. Všimněme si, že stejně jako Hannah Waddingham (na začátku růžové seance) i tato herečka je opálená, a proto jí pudrově růžová tak sluší.

Kdyby byla křídově bílá, tento odstín by jí naopak přebíjel a umrtvoval. Jemně puntíkovaný tyl, balonové rukávy i mašličky v pase jsou dívčím a omlazujícím prvkem a herečka v nich vypadá opravdu nádherně. Promyšlený detail je, že mašle se opakuje i na kabelce. Stříbrné páskové sandálky na podpatku vše dotahují. Potlesk za dokonalost.

V zelené jako čerstvý květ či mrtvá nevěsta

U tylu ještě zůstaneme, následuje zelený duel. Tyto šaty v odstínu mentolově zelené jsou krásné, herečka Melanie Lynskey v nich působí svěže a královsky.

Mimořádně se zde povedla práce s postavou, kterou šaty podtrhují a nezmohutňují. Zde použitý tyl je totiž velmi jemný a splývavý a volánky jsou chytře našité až ve spodní části. Stříbrné doplňky jsou perfektně zvolené, nemohlo to být lepší.

I zde máme tylové šaty s volánky, část lidí je uvidí asi jako šedivé a část jako zelené. Celkový vzhled herečky Marin Hinkle na mne každopádně působí jako legendární Mrtvá nevěsta Tima Burtona.

Kombinace bílé kůže, vyhublosti, tohoto drastického barevného odstínu šatů a splihlých vlasů dělá dojem elegantního utopence. Když ji srovnáme se šťavnatou herečkou výše, je to rozdíl na první pohled – a přitom je to jen v barvách, střihu a materiálu.

Bombarďáky a okousané psaníčko

Nyní se podíváme na průhledné modely doplňené o – nemohu to říci jinak – bombarďáky, u žen s výraznou jablečnou obezitou. Paní Megan Stalter je komičkou, tak nevím, jestli tento model nebyl míněn jako vtip. Ona se každopádně moc vesele netváří. Asi si nemusíme říkat, co je zde špatně. Všechno.

Další herečkou, která vynesla průhledný model s bombarďáky na jablečné postavě, je Ashley Nicole Black. Na první pohled to vypadá, že k šatům přikusuje své psaníčko. To má při bližším ohledání jen okousaný vzor, ale lekla jsem se.

Na modelu se mi líbí průhledné rukavičky a oproti červenému omylu výše je to model ještě decentní, i tak ale dle mého názoru nevhodný.

Kosočtverec a čtverec

Naše poohlédnutí zakončíme dvěma geometrickými modely. Co k těmto šatům Julie Garner od Gucciho říci? Vše už tu bylo, kosočtverec na břiše ještě ne. Nijak to, myslím, nepohoršuje, ale ani neinspiruje. Prostě šaty s kosočtvercem.

Měli jsme kosočtverec a zde vidíme zase čtverec. Tato vizáž herečky Sarah Paulson je tak hranatá, že nebýt volánu, řekla bych, že ji navrhli v Minecraftu.

Ženám, myslím si, spojení s výraznými geometrickými prvky ne vždy svědčí. Ale chápu, že tady šlo asi hlavně o to zaujmout a předvést umění, což se určitě povedlo. Model je promyšlený, geometrický účes ladí a obojek s páskem také dávají dohromady smysl. Temně modrá barva herečce sluší.

Kdo je Anna Tejklová?

Sdílejte článek
Štítky modely móda herec Tim Burton oděv Cena Emmy Kaley Cuoco kosočtverec Anna Tejklová Módní alarm Angela Bassett Sarah Paulsonová Melanie Lynskey Marin Hinkle Keeley Hawes

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.