Celebrity

5. července 2022 06:30

redakce Prima Ženy

Módní alarm z Karlových Varů: Utěrková víla a zřejmě okopírované šaty

Na jedné straně extravagance, experimentování a odvaha ukázat odhalenou kůži. Na straně druhé přísný dress code, který určuje, v čem se slavní mohou při zahajovacím ceremoniálu filmového festivalu v Karlových Varech objevit. Je možné provokovat a zároveň dodržet pravidla? Nad tím se v dalším Módním alarmu na webu Prima Ženy zamyslela návrhářka Anna Tejklová.

Utěrková víla Radka Třeštíková

Když jsem tento model viděla poprvé, napadlo mne, jestli třeba spisovatelku Radku Třeštíkovou tajně nezdrogovali a neposlali ji takhle oblečenou na karlovarský festival, aniž by o sobě věděla. Naprosto chápu její potřebu ukazovat tělo a nelze proti tomu nic namítat. Ale nechápu, proč za tím účelem stvořila tento otřesný model utěrkové víly. Je to nedůstojné pro tak významnou událost a naprosto nesplňuje dress code.

Takto oblečenou by paní Třeštíkovou nepustili ani na oběd do lepšího hotelu, neb plážové oblečení je zakázáno. Z celé této technohalucinace se mi líbí jen obojek, kdyby k němu měla dlouhé šaty, klidně s prostřihy, mohla být stylová a zajímavá. Velká škoda, sexy extravagance se ve velkolepém uměleckém a výjimečném stylu udělat dá, nic z toho se ale paní Třeštíkové nepodařilo.

Dospivova exmanželka a zřejmě okopírované šaty

Původně jsem měla napsanou velkou pochvalu za zajímavý a luxusně extravagantní model, který se jen inspiroval u značky Balenciaga rukávorukavicemi. Ale vypadá to, že paní Dospivová se inspirovala velmi doslovně šaty od značky Mônot, které vynesla modelka Cindy Bruna na festivalu v Cannes. Nebo je možné, že by šlo o takovou náhodu a paní Dospivovou napadlo úplně to samé včetně identických doplňků?

Jako návrhářka tohle nevidím ráda, protože vím, co stojí práce vymyslet něco nového a výjimečného. To už je mi stokrát milejší Radka Třeštíková v utěrce, ale originální, než krásná a stylová paní v okopírovaných šatech.

Co se dělo na zahájení karlovarského filmového festivalu?

Veronika Kašáková boj s šaty prohrála

Slečna Kašáková na mě působí jako jemná, nenápadná a milá žena. Je mi jí skoro líto za tu asi nechtěnou bradavkovou zdravici u nesedících šatů. Trochu mi tenhle model připomněl slavné memy na téma Co jsi objednal a co přišlo z Wishe. Nejvíce škody, kromě nesedícího pruhu látky přes prso, napáchal materiál, který působí nekvalitně. Přestože je látka při bližším ohledání stříbrná, na první pohled působí šedivě a matně. Způsob řasení látky na vykouslé části zase vyznívá spíše sportovně než luxusně.

Slečna Kašáková má ale krásně do stříbrna sladěné doplňky, jemný make-up i výčes, abychom jen nekritizovali. Tyhle šaty jsou každopádně na Moët party trochu moc prostříhaný omyl.

Náušnice jako ideální doplněk

Další z „odvážnějších“ modelů vynesla moc hezky paní Libuše Šmuclerová. Zlaté flitrované šaty, které by většině lidem přidaly kila, si ona může se svou útlou postavou dovolit. Důležitou roli zde sehrálo i zlaté opálení, na bílé kůži by takové šaty dobře nevypadaly. Boty i psaníčko sladěné do černé jsou klasika, se kterou se nedá nic zkazit. Povšimněme si i dlouhých třpytivých náušnic – ke krátkému účesu a holým ramenům jsou ideálním doplňkem. Paní Libuše se nebála jít do tohoto velmi ženského stylu, který ji zjemnil a rozzářil – a dobře udělala.

Vyčesané vlasy Denisy Dvořákové

Tento model spojil mnoho trendů poslední doby – asymetrický střih na jedno rameno, vlečku, bílou barvu – a opět nechybí původní nápad značky Balenciaga s rukávorukavicí, který některé značky a návrháři evidentně zuřivě kopírují.

Topmodelce Denise Dvořákové to každopádně moc sluší, vkusně vybrané šperky, psaníčko i otevřené boty celek krásně doplňují. Důležitým dobře udělaným detailem jsou vyčesané vlasy. Díky tomu, že na krku nijak neruší, mohl plně vyniknout zajímavý střih šatů.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.