Módní hit letošního roku? Chytré plavky se umí připojit do světa virtuální reality

Co si představíte pod pojmem plavky budoucnosti? Díky této novince se můžete připojit do světa metaverse, tedy virtuální reality. Jaké funkce v sobě má zabudované tento chytrý koupací oděv a kolik taková věc stojí?

Hit letošní sezony budou zřejmě chytré plavky, které vám poslouží i na dovolené. Díky nim budete moci být neustále ve spojení se svým okolím. Plavky jsou připraveny v několika provedeních. Seženete jak dvoudílné bikiny, tak i jednodílné. Samozřejmostí jsou různé barvy i design, takže si můžete vybrat podle svého stylu a vkusu.

Tyto speciálně upravené plavky jdou s rychle rostoucí technologickou dobou a svým nositelům umožňují žít naplno a zvládat více věcí najednou. Dovolenou si tak mohou užívat a zároveň být ve spojení s online světem. Chápeme, že tato představa se nebude mnohým líbit. Určitě budete namítat, že na dovolenou si člověk jezdí odpočinout, ale… Ruku na srdce, když někde jste, kolik lidí kolem vás má v ruce mobilní telefon? Ať chceme nebo ne, technologie se pomalu ale jistě stávají součástí našich každodenních životů.

Plavky zvládnou několik funkcí

Špičkově vybavené plavky v sobě mají několik funkcí. Dokážou se připojit k wi-fi, bluetooth, mají vlastní vestavěnou kameru, digitálního asistenta a dokážou se připojit i do světa virtuální reality. Některé z plavek zvládnou pomocí hlasového povelu pořídit fotografii a zároveň ji nasdílet na sociální sítě. Součástí je dokonce i UV senzor, který vás varuje, pokud zůstanete na slunci příliš dlouho, senzor CO2, který měří kvalitu vzduchu, a monitor srdečního tepu. A kolik taková technologická a módní vychytávka stojí? Všechny plavky jsou za stejnou cenu, bez ohledu na design, a to 2 289 dolarů, což je v přepočtu přes 51 tisíc korun.

Plavky vytvořila designérka Marie Spinali, která je zároveň zakladatelkou francouzské společnosti Spinali Design, která se zaměřuje na spojení technologie a módy. Firmu založila spolu se svým manželem v roce 2015. „Když mi moje žena poprvé řekla o chytrých plavkách, řekl jsem si, že to je skvělý nápad. V té době jsme prodávali technologická řešení pro trh s nemovitostmi, takže to bylo něco úplně nového,“ prohlásil Romain Spinali v rozhovoru pro Sandy Chan.

Marie měla vizi, toužila po zlepšení a zkvalitnění života, který se ale bude opírat o technologie. Podle ní dnešní uspěchaná doba bere lidem čas. Marie Spinali věří, že můžeme mít více času a zároveň být obklopeni technologií. „Internet nám ukradl čas, teď ho musí vrátit,“ prohlásila mluvčí společnosti. Plavky výrobci popisují jako jakýsi most mezi chytrými telefony a portálem do sociálních sítí.

Pokud jste se rozhodli, že si radši vystačíte s obyčejnými plavkami, můžete se alespoň inspirovat tímto videem:

Sdílejte článek
Štítky plavky design technologie virtuální realita móda chytré plavky Spinali Design hit sezóny Marie Spinali Chan Wing Suet

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.