Celebrity

11. května 2024 06:30

David Laštovka

Moře se zbarvilo do ruda. Milana Dufka z Plavců přejel člun, jeho smrt dodnes budí hrůzu

Zpěvák, kytarista a skladatel Milan Dufek, který se nejvíce proslavil se skupinou Plavci neboli Rangers, zemřel tragicky ve věku 61 let. Nyní si připomínáme jeho nedožité 80. narozeniny. Osudné se mu stalo potápění v Kolumbii. Co se tehdy stalo?

Z tragické smrti hudebníka Milana Dufka dodnes mrazí a při vzpomínkách na to, jak přišel o život, doslova naskakuje husí kůže. Tragicky zahynul při potápění v Kolumbii, když ho přejel člun. Očitým svědkem hrůzné události byl jeho nerozlučný parťák z kapely Miroslav Řihošek, který redaktorovi webu Prima Ženy vylíčil, jak k neštěstí došlo. „Vždycky, když jsme jezdili hrát do zahraničí, byla to zásluha především Milana, který miloval cestování a ty koncerty a zájezdy organizoval on. Tenkrát zajistil vystoupení v Kolumbii, tak jsme letěli. Tři týdny jsme tam hráli a pak měli týden volno a přemýšleli, jak ho strávíme,“ přiblížil hudebník.

Moře se proměnilo v rudou barvu

V úvahu připadaly dva návrhy - výlet do Amazonie nebo pobyt na nějakém ostrově u moře. „Vzhledem k tomu, že jsme s Milanem už v Amazonii byli a kluci byli trochu línější, řekli jsme si, že dáme přednost pohodě a vybrali ostrov San Andrés v Karibském moři,“ vylíčil Řihošek.

Dorazili na místo, ubytovali se a v euforii se vrhli do vln. „Milda si vzal šnorchl a nedaleko od břehu se začal potápět. Já jsem stál na mole, a protože byl docela vítr, přemýšlel jsem, jestli nezkusím windsurfing. Najednou koukám, jak náš kamarád, argentinský potápěč, se žene do vody. Moře se změnilo v rudou barvu... Nevěděl jsem, co se děje,“ popsal nejsmutnější okamžiky svého života.

Byl jsem v šoku a začal shánět doktora, popsal svědek

Hrůze bezmocně přihlížel, v tu chvíli už nic dělat nešlo. Milana Dufka přejel projíždějící motorový člun, vrtule mu přeřízla tepnu a na místě vykrvácel. Když jeho bezvládné tělo dopravili na molo, bylo už na záchranu života samozřejmě pozdě. „Byl jsem v šoku a začal shánět doktora. Přitom každému muselo být jasné, že už je to zbytečné. Nejsmutnější na tom všem je, že stačilo pár dní, aby nám došlo, že kolem toho ostrova, kde se to stalo, si lodě zkracují cestu. Nikdo se tam nekoupal, všichni to věděli, jen my ne,“ povzdechl si Miroslav Řihošek.

Prověřte si jednoduchým testem vodu, než se v ní budete koupat:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.